fbpx

Child-birth frugality

Would you like it if, during maternity and child-birth, everything you bought you recieved a 20% discount for?  

Imagine this, you buy a stroller, changing table, baby furniture, paint the nursery or whatever your heart desires and get back 20 percent of the amount paid in the form of a tax credit, so all you have to do is prove that your child was born (no need to collect invoices, just send a photocopy of the birth certificate). Then you would buy a breath monitor, extract your child’s stem cell, buy a diaper, formula, and so on. etc. and even after all this, you will get back 20 percent of the amount paid again. Then the parent who stays at home, who is usually the mother, has a reduced income, which the parents, grandparents try to supplement with a certain amount every month and after that they still receive a 20% tax credit.

We could very easily point out that this does not exist because I have never heard of it.

However it does!

The governemnt, of course, does not give notice of the tax credit, so it must be done.

We made a short video in which the head of the Fund tells us how this works.

A videó készítése óta az adókedvezmény 100.000 forintról 150.000 forintra emelkedett, így 500.000 forint helyett akár 750.000 forintot is érdemes elhelyezni az IZYS-ben!

Példa a szülésre: Ha Ön egy adózó állampolgárként elhelyez az IZYS számláján 750.000 forintot és gyermeke születik, akkor a feltöltést követő 180 naptól egy születési anyakönyvi kivonat másolatának bemutatásával felvehet 850.000 forintot.

Példa a rendszeres csecsemő és babaápolási termékek vásárlására: Ha havonta átlagosan csak 25.000 forintot költ tápszerre, pelenkára és nem tagja az IZYS Pénztárnak, akkor évente 60.000 Ft adókedvezménytől esik el.

Csak egy jó döntés kérdése, hogy ezentúl Önt is támogassa az Állam gyermeke születésében vagy nevelésében.

 

Hogyan veheti igénybe gyermek születése miatt az adókedvezményt?

1. Az adókedvezményhez először be kell lépni az IZYS Pénztárba

2. Feltölt a pénztári számlára 750.000 forintot

3. A gyermek megszületését követő 120 napon belül elektronikusan beküldi a születési anyakönyvi kivonat másolatát

4. A Pénztár a feltöltéstől számított 180. nap után átutalja Önnek a szülés szolgáltatás összegét, ami minimum 850.000 forint

5. Ezek után, ha szeretné minden kötelezettség nélkül megszüntetheti a számlát, de nem fogja akarni, mert a következő évben is jól fog jönni a plusz pénz. 😉

 

Hogyan veheti igénybe CSED/GYED/GYES miatt az adókedvezményt?

1. Az adókedvezményhez először be kell lépni az IZYS Pénztárba (ha még nem tag)

2. Feltölt a pénztári számlára 750.000 forintot

3. Be kell küldeni a jövedelemcsökkenés mértékét igazoló dokumentumot – a munkáltató igazolását vagy a CSED/GYED/GYES határozatot

4. A Pénztár a feltöltéstől számított 180. naptól minden hónapban utalja Önnek a jövedelemkiegészítést (korábbi jövedelem és a GYED különbségét), amíg a teljes 850.000 forintot fel nem veszi.

5. Ezek után, ha szeretné minden kötelezettség nélkül megszüntetheti a számlát, de nem fogja akarni, mert a következő évben is jól fog jönni a plusz pénz. 😉

 

Hogyan veheti igénybe a vásárlásai után az adókedvezményt?

1. Az adókedvezményhez először be kell lépni az IZYS Pénztárba (ha még nem tag)

2. Töltsön fel a pénztári számlára 10.000 forintot

3. Amikor megkapja a pénztári kártyáját, állítsa be a MOST kártya funkciót a honlapon keresztül online.

4. Amikor a dm-ben (nemsokára a Rossmannban is) vagy egyéb elfogadóhelyen vásárol, akkor fizessen a pénztári kártyával. A pénztári kártyával vásárlás pillanatában megtörténik a vásárláshoz szükséges egyenleg feltöltése az Ön bankkártyájáról anélkül, hogy Önnek bármit tennie kellene.

5. Amennyiben nem kártyaelfogadóhelyen vásárol – Tesco, CBA stb – akkor a vásárlásról mindenképp kérjen számlát, majd azt később a pénztárhoz benyújtva, kell feltöltenie az egyenlegét, ami után szintén 20%-ot hozzá tesz az Állam.

A pénztáron keresztül ezért olyan lesz Önnek, mintha mindennap Glamour napok lenne, csak nem a szolgáltatótól kapja vissza a vásárlás összegének 20%-át, hanem az Állam utalja Önnek a pénztári számlájára.

 

Munkahelyétől is kaphat cafeteriából

A munkahelyén kérheti, hogy cafeteriáját pénztári juttatásként kapja meg.

Bővebb aktuális információt a Vállalatoknak menüpontban talál vagy keressen bennünket, hogy tudjunk segíteni.

 

Számla megszüntetése

Ha egyszer, valamikor úgy gondolja, hogy már nincs szüksége az IZYS számlájára és nem maradt rajta egyenleg, akkor bármikor díjmentesen megszüntetheti.

 

Kérdése van, bizonytalan? Segítünk!

Ha kérdése merült fel és nem talál rá választ a honlapunkon vagy nincs ideje átolvasni, akkor állunk szíves rendelkezésére az ügyfélszolgálatunkon a +36 1 769 0061 telefonszámon vagy emailben az [email protected] címen.

 

Tagjaink további kedvezményekre jogosultak a kártyapartnereknél

A kedvezményadók egyrészének tevékenysége – például éttermek, benzinkutak, ruházati üzletek – nem kapcsolódik a pénztár szolgáltatásaihoz, így ezeken a helyeken a pénztári kártyával nem lehetséges a fizetés, azonban kedvezménnyel vásárolhat náluk.

 

 

Milyen szolgáltatásokat nyújt a pénztár? 

Családi szolgáltatások:

Egészségcélú szolgáltatások: (vásárlások után)

További szolgáltatások a honlap Szolgáltatások menüpontjában.

 

Kapcsolódó cikkek

 

Érdekes magazin témáink szülés előtakarékossággal kapcsolatban

Ha hasznosnak találtad cikkünket, kérünk ne felejtsd el megosztani barataiddal sem, az alábbi facebook vagy twitter gombokkal.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, további információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat vagy tájékozódjon honlapunkon.