fbpx

Szülés előtakarékosság

Örülnél, ha babavárás során bármit vennél arra, 20% kedvezményt kapnál?

Képzeld csak el, megveszed a babakocsit, pelenkázót, bababútorokat, kifested a gyerekszobát vagy bármit, amit csak szíved megkíván és visszakapod a kifizetett összeg 20 százalékát adókedvezmény formájában, úgy hogy nem kell számlákat gyűjtögetned, hanem mindössze azt kell igazolnod, hogy gyermeketek született (születési anyakönyvi kivonat másolatát kell beküldeni). Aztán megvennéd a légzésfigyelőt, levetetnéd az őssejtet, pelenkát vagy tápszert vásárolsz stb. stb. és mindezek után ismét visszakapod a kifizetett összeg 20 százalékát. Majd az otthon maradó szülőnek, aki általában az anyuka, van egy lecsökkent jövedelme, amit a szülők, nagyszülők igyekeznek kiegészíteni minden hónapban valamekkora összeggel és ez után az összeg után is 20% adókedvezményben részesültök.

Erre nagyon könnyen rávághatnánk, hogy ilyen nem létezik, mert még soha nem hallottam róla.

Pedig létezik!

Az Állam természetesen nem bemondásra adja az adókedvezményt, azért tenni is kell.

Készítettünk egy rövid videót, amin a Pénztár vezetője elmondja hogyan működik a gyakorlatban.

A videó készítése óta az adókedvezmény 100.000 forintról 150.000 forintra emelkedett, így 500.000 forint helyett akár 750.000 forintot is fel tudsz tölteni az IZYS Pénztárba!

Példa a szülésre: Ha adózó állampolgárként elhelyezel az IZYS számládon 750.000 forintot és gyermeked születik, akkor a feltöltést követő 180. naptól egy születési anyakönyvi kivonat másolatának bemutatásával felvehetsz minimum 850.000 forintot (ha az adókedvezmény már jóváírásra került). A 180 nap alatt kamatozik a pénzed, így a kamatok miatt ennél lényegesen magasabb lesz a visszautalt összeg!

Példa a rendszeres csecsemő és babaápolási termékek vásárlására: Ha havonta átlagosan csak 36.000 forintot költesz tápszerre, pelenkára és nem vagy tagja az IZYS Pénztárnak, akkor évente 72.000 Ft adókedvezménytől esel el.

Csak egy jó döntés kérdése, hogy ezentúl Téged is támogasson az Állam gyermeked születésében vagy nevelésében.

 

Hogyan veheted igénybe gyermeked születése miatt az adókedvezményt?

1. Először nyiss számlát az IZYS Pénztárnál

2. A pénztári számlára tölts fel 750.000 forintot

3. A gyermek megszületését követő 120 napon belül elektronikusan (emailben) küld be a születési anyakönyvi kivonat másolatát, egy szolgáltatás igénylőlappal együtt

4. A Pénztár a feltöltéstől számított 180. nap után átutalja a szülés szolgáltatás összegét, ami minimum 850.000 forint (ha az adókedvezmény már jóváírásra került)

5. Ezek után, ha szeretnéd minden kötelezettség nélkül megszüntetheted a számlát, de nem akarod majd, mert a következő évben is jól fog jönni a plusz pénz. 😉

 

Hogyan veheted igénybe CSED/GYED/GYES miatt az adókedvezményt?

1. Először nyiss számlát az IZYS Pénztárnál (ha még nem vagy tag)

2. A pénztári számlára tölts fel 750.000 forintot

3. Küld be a jövedelemcsökkenés mértékét igazoló dokumentumokat – a munkáltatói igazolást vagy a CSED/GYED/GYES határozatot

4. A Pénztár a feltöltéstől számított 180. naptól minden hónapban kiutalja a jövedelemkiegészítést (korábbi jövedelem és a GYED különbségét), amíg a teljes minimum 850.000 forintot fel nem veszed.

5. Ezek után, ha szeretnéd minden kötelezettség nélkül megszüntetheted a számlát, de nem akarod majd, mert a következő évben is jól fog jönni a plusz pénz. 😉

 

Hogyan veheted igénybe a vásárlások után az adókedvezményt?

1. Nyiss számlát az IZYS Pénztárnál (ha még nem vagy tag)

2. Tölts fel a pénztári számlára 10.000 forintot

3. Amikor megkapod a pénztári kártyád, aktiváld a MOST kártya funkciót a honlapon keresztül online.

4. Amikor a dm-ben, a Rossmannban vagy egyéb elfogadóhelyen vásárolsz, akkor fizess a pénztári kártyáddal. A pénztári kártyád a vásárlás pillanatában feltölti a vásárláshoz szükséges egyenleget a bankkártyádról és intézi helyetted a számlát is. Így a vásárlás ugyanannyira egyszerű lesz, mintha a bankkártyáddal fizettél volna. Nem kell figyelned van-e pénztári egyenleged, nem költöd el a 180 napos egyenleged, nem kell számlát kérned és nem kell készpénzben kiegyenlítened az árut. Sőt annyira jófejek vagyunk, hogy a pénztári költséget 5,9%-ról 2,9%-ra csökkentettük azoknál , akik IZYS MOST kártyával vásárolnak!

5. Ha nem kártyaelfogadóhelyen vásárolsz – Tesco, CBA stb – akkor a vásárlásról mindenképp kérj számlát, majd azt később a pénztárhoz benyújtva, fel kell töltened az egyenleged, ami után szintén 20%-ot hozzá fog tenni az Állam.

A pénztáron keresztül ezért olyan lesz neked, mintha mindennap Joy vagy Glamour napok lenne, csak nem a szolgáltatótól kapod vissza a vásárlás összegének 20%-át, hanem az Állam utalja a pénztári számládra.

 

Szülésnél segít az Őrangyal is!

Ha legalább 500.000 forinttal töltötted fel a számlád az elmúlt 12 hónapban és aktiválod a havi 395 forintos szolgáltatást (bármikor lemondható), akkor duplán jól jársz, ugyanis egy babamozit, vagyis terhességi ultrahangot (3D, 4D vagy 5D ultranhangot) az Őrangyaltól kapsz ajándékba 25.000 forintig, amivel rögtön lefelezted a pénztári költséget.

Bővebb információt a Terhességi ultrahang oldalon találsz vagy keress bennünket telefonon, emailben.

Az Őrangyal segít még kórházi napi térítéssel vagy őssejt levétellel is.

 

Közeli hozzátartozók is igénybe vehetik!

Ha többször szeretnél élni a 150.000 forint adókedvezménnyel, akkor érdemes házastársadnak/élettársadnak, szüleidnek, testvéreidnek is pénztári számlát nyitni és feltölteni, mert kedvezményezettként megjelölhetik a babát váró vagy kisbabával már rendelkező közeli hozzátartozóit és ők is igénybe vehetik a szolgáltatásokat.

Bővebb információt a Szülés szolgáltatás menüpontban találsz vagy keress bennünket, hogy tudjunk segíteni.

 

Munkahelyedtől is kaphatsz célzott támogatást, akár cafeteriából is

A munkahelyeden kérheted, hogy cafeteriád teljes összegét vagy egy részét célzott önsegélyező pénztári támogatásként kapd meg. Ez azért lesz jó neked, mert a munkáltatód adómentesen fizethet be, így nagyobb összeget kapsz, mint bármelyik másik cafeteria elem esetén. Abban az évben, amikor felveszed a célzott támogatásként kapott összeget, az adóbvalláskor neked kell bevallanod egyéb jövedelemként és mindössze 24,92% adót kell befizetned.

Bővebb információt a Vállalatoknak menüpontban talál vagy keressen bennünket, hogy tudjunk segíteni.

 

Pénztári számla megszüntetése

Ha egyszer, valamikor úgy gondolod, hogy már nincs szükséged az IZYS számládra és nem maradt rajta egyenleg, akkor bármikor díjmentesen megszüntetheted.

 

Kérdésed van, bizonytalan vagy? Segítünk!

Ha kérdésed merült fel és nem találsz rá választ a honlapunkon vagy nincs időd átolvasni, akkor állunk szíves rendelkezésedre az ügyfélszolgálaton, a +36 1 769 0061 telefonszámon vagy emailben az [email protected] címen.

 

Tagjaink további kedvezményekre jogosultak a kártyapartnereknél

A kedvezményadók egyrészének tevékenysége – például éttermek, benzinkutak, ruházati üzletek – nem kapcsolódik a pénztár szolgáltatásaihoz, így ezeken a helyeken a pénztári kártyával nem lehetséges a fizetés, azonban további kedvezménnyel vásárolhatsz náluk.

Pár példa a partnerekről (a kedvezményadó partnerek listája változhat).

 

Milyen szolgáltatásokat nyújt a pénztár? 

Családi szolgáltatások:

Egészségcélú szolgáltatások: (vásárlások után)

További szolgáltatások a honlap Szolgáltatások menüpontjában.

 

Kapcsolódó cikkek

 

Érdekes magazin témáink szülés előtakarékossággal kapcsolatban

Ha hasznosnak találtad cikkünket, kérünk ne felejtsd el megosztani barataiddal sem, az alábbi facebook vagy twitter gombokkal.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, további információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat vagy tájékozódjon honlapunkon.