fbpx

Vállalatoknak

egészség- és önsegélyező pénztár adózása 2019

Célzott egészség- és önsegélyező pénztári juttatás adózása 2021. január 1-től

Bár a legkedveltebb cafeteria elemek kedvező adózása korábbi években megszűnt, azonban itt a megoldás: célzott egészség- és önsegélyező szolgáltatás 2021-ben is megéri adnia a munkáltatónak.

Tovább
Célzott önsegélyező pénztári szolgáltatások 2019

Célzott önsegélyező pénztári szolgáltatás - 2021. január 1-től

A célzott önsegélyező pénztári szolgáltatásra adott összeg rendkívül kedvező adózás alá esik 2021-ben és nagyon széleskörben felhasználható, például lakáshitel törlesztésre, iskoláztatásra, egyetemi tandíjra, gyermek születésére vagy lecsökkenő jövedelem pótlására GYED idején, vagy akár temetési költségekre.

Tovább
Célzott egészségpénztári szolgáltatások

Célzott egészségpénztári szolgáltatások - 2021. január 1-től

Célzott egészségpénztári szolgáltatásra adott összeg után mindössze 37,76% adófizetési kötelezettség keletkezik a munkáltatónál. Adható magánorvosi ellátásra, gyógyszerre, optikai termékre, vagy akár szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítás díjára is.

Tovább

Vállalati Őrangyal Program - 2021

A Vállalati Őrangyal Program igénybevételével a Munkáltatók rendkívül kedvező feltételekkel gondoskodhatnak dolgozóikról, olyan biztosítási elven működő szolgáltatásokkal, amik akkor segítenek, ha baj van.

Tovább

Cafeteria 2021

Az IZYS Önsegélyező Pénztár működési elvét tekintve nem különbözik az egészség- és nyugdíjpénztáraktól. A pénztár típusok közötti különbség mindösszesen annyi, hogy mire lehet elkölteni a pénztári számláról az egyenleget. Nálunk a tagok egyenlegük terhére fizethetik a devizahitel törlesztő részletüket, lakásrezsijüket, egyetemi tandíjukat, gyermekeik ruházati költségét, szülésre előtakarékoskodhatnak és mindemellett még az egészségpénztáraknál jól ismert szolgáltatások többségét is igénybe vehetik.

Tovább

Munkáltatói támogatás - 2018

A jelenlegi adójogszabályok alapján a legkedvezőbb munkáltatói juttatási forma. A támogatásként fizetett összeg után nem kell sem személyi jövedelemadót, sem TB járulékot fizetnie a vállalatoknak. Így a cégek számára kiemelten kedvező konstrukció. Aki a juttatást kapja azt terheli adó és járulékfizetési kötelezettség, de annak nagyrészét adókedvezmény formájában vissza is kapja az alábbiak szerint.

Tovább

Munkáltatói hozzájárulás - 2018

Vállalatoknál a legelterjedtebb pénztári befizetési forma. Ennek oka elsősorban az, hogy korábban adómentesen adható volt, ami különösen kedvezővé tette ezt a juttatási formát. Mára az adóváltozások miatt egyre inkább idejét múlt, bár a bérnél még mindig lényegesen kedvezőbb feltételek mellett adható.

Tovább