fbpx

Új év, a megszokott teendők a lakáshiteltörlesztés szolgáltatással kapcsolatban

Ha a folyósítást a hitelt folyósító pénzintézetnél vezetett hitelszámlára kérted

Annak érdekében, hogy 2024-ben is minden hónapban teljesítésre kerüljön a szolgáltatás, kérjük igazold, hogy a lakáshiteled továbbra is fennáll, annak törlesztőrészleteit megfizeted.

Ez az igazolás lehet egy bankszámlakivonat vagy egy bank által kiadott igazolás, amely a 2024. januárban esedékes törlesztőrészlet megfizetéséről (levonásáról) került kiállításra és melyen egyértelműen beazonosítható

– a hiteltörlesztés összege és dátuma, valamint

– annak a bankszámlának a tulajdonosa, amelyről a törlesztés történt.

Az igazolást kérjük, küldd az [email protected] email címre, a tárgyban megadva tagazonosító számodat.

Továbbra sem szükséges az év többi hónapjára igazolást küldened, mindösszesen évente egyszer, év elején igazolnod a hitel fennálltát és törlesztését.

 

Ha a törlesztés a házastársad bankszámlájáról történik

Annak érdekében, hogy 2024-ben is teljesítésre kerüljön a szolgáltatás, kérjük, hogy egy 2024-ben kitöltött házastársi vagyonközösség nyilatkozatot küldj meg a Pénztár részére.

A nyilatkozatot a Pénztár honlapján a Nyomtatványok között találod, Nyilatkozat – házastársi vagyonközösségről lakáshiteltörlesztés szolgáltatáshoz néven.

A nyilatkozatot beküldheted:

– postai úton az IZYS Pénztár, Budapest, Pf. 49., 1583 címre vagy

– ügyfélkapun keresztüli AVDH elektronikus aláírással ellátva, pdf csatolmányként emailben. Kérjük, hogy az aláírt nyilatkozatot emailben, a tárgyban megadva tagazonosító számodat az [email protected] email címre küldd el. Az elektronikus aláíráshoz segítséget itt találsz. A nyilatkozatot évente szükséges megküldeni a Pénztár részére.

 

Ha konkrét összeget adtál meg a már korábban beadott igénylőlapon

Érdemes megfontolni, hogy a szolgáltatás igénylőlapot újraküldöd és nem adsz meg pontos összeget, hanem egy X-t téve az igényelt összeghez, mindig a törvényi maximumot igényled. Ez azért jó, mert a jogszabályban meghatározott kifizethető összeg emelkedése esetén mindig a magasabbra leszel jogosult.

 

 

Szóljon hozzá, tegye fel a kérdését!

hozzászólás eddig

Kövesse híreinket, és értesüljön elsőként az újdonságokról!