fbpx

Iskoláztatás

Mindannyian azt szeretnénk, hogy gyermekünk tanulása akadálymentes legyen és minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon a minél nagyobb siker érdekében. Az elhelyezett megtakarításokból a tankönyv, tanszer és ruházat ellenértéke felszabadítható.

Elszámolható termékek:

  • ruházat
  • tankönyv
  • tanszer

 

Összeg:

2024-ben 266.800 Ft gyermekenként.

 

Ki igényelheti:

A pénztártagon kívül a házastárs, a családi pótlékra jogosult szülő szülei (nagyszülők)  vagy gyermeke(i) is

 

Igényléskor benyújtandó iratok:

Azon gyermek után, aki szeptember elsejét megelőzően betöltötte a 3 éves kort, de még nem múlt el 16 éves és óvodába vagy iskolába jár:

Amennyiben a gyermek a 16 éves kort betöltötte, akkor a fentieken kívül szükséges az érvényes matricával ellátott diákigazolvány mindkét oldalának másolatát beadni.

Ha a 16 éven felüli gyermek érvényes diákigazolvánnyal nem rendelkezik, akkor a fentieken kívül az OKTIG-rendszerből (Oktatási Igazolványok Intézményi Adminisztrációs Rendszere) kiállított, az adatkezelő hitelesített vonalkódjával ellátott igazolást szükséges beadni.

 

A gyermeket szolgáltatási kedvezményezettként szükséges megjelölni.

 

Folyósításhoz benyújtandó iratok:

  • a vásárolt termékek tételes felsorolását tartalmazó a családi pótlékra jogosult pénztártag vagy kedvezményezettje nevére kiállított és teljesített eredeti számlá(k), amelyek kiállítási dátuma nem lehet régebbi, mint 120 nap a Pénztárhoz történő beérkezés időpontjában. A vonatkozó jogszabály értelmében a július 01. – augusztus 15. között kiállított számlák nem elszámolhatóak.

 

Várakozási idő:

Az egyéni számlán jóváírt egyéni vagy munkáltatói tagdíjbefizetésnek 180 napig kamatoznia kell, mielőtt kifizetésre kerülhet ezen szolgáltatás.

A munkáltatótól célzott szolgáltatásra kapott támogatás, valamint a befizetések után járó adókedvezmény és hozam várakozási idő nélkül, a befizetést követően azonnal kiutalható.

 

Kapcsolódó szolgáltatások: