fbpx

Rólunk

Miért érdemes és hogyan lehet belépni az IZYS Önsegélyező Pénztárba?

Az IZYS Pénztár számára kiemelten fontos, hogy ügyfeleink öngondoskodással kapcsolatos törekvéseit elérhetővé és pénzügyileg is igen kedvezővé tegye. Az IZYS Önsegélyező Pénztár küldetésének hirdeti meg az öngondoskodásra való áttérést és az öngondoskodás eszméjének népszerűsítését.

Tovább

Tagdíjfizetés

Az önkéntes pénztárak a befizetéseket különböző alapokra osztják fel. Az egyéni számlán jóváírt összeg a Pénztártag tulajdona, afelett szabadon rendelkezhet - megtakaríthat vagy felhasználhatja szolgáltatásokra.

Tovább

Hogyan épül fel az IZYS Pénztár?

Az IZYS Önsegélyező Pénztár minden befizetést 3 alap között oszt fel: Fedezeti alap: A pénztártagok által igényelhető szolgáltatások alapját biztosítja. Likviditási alap: Az ügyfelek bizalma szempontjából kiemelten fontos, hogy a Pénztár mindig időben eleget tudjon tenni a kötelezettségeinek. Működési alap: Az ide befolyó összegek a Pénztár hosszú távú működése érdekében használhatóak fel.

Tovább

Alapok felosztási arányai

2018. november 1-től: belépési díj nincs.

Tovább

Szolgáltatásigénylés

Szolgáltatást igényelni a belépést követően bármikor lehet az aktuális igény felmerülésekor. Pénztárunknál nemcsak a pénztártag, hanem kedvezményezettje után is lehet szolgáltatást kérni, amennyiben a kedvezményezett a pénztártag házastársa, testvére, szülője, nagyszülője, gyermeke vagy unokája.

Tovább

Bővebben az adókedvezményről

Az önsegélyező, egészség- és nyugdíjpénztári befizetések után járó adókedvezmény jövedelem felsőkorlát nélkül, alanyi jogon jár minden magyarországon adózó állampolgárnak.

Tovább

Önsegélyező pénztári megtakarítás örökölhetősége

Az önsegélyező pénztárban kamatozó megtakarítás nem része a hagyatéknak, ezért a megjelölt kedvezményezett(ek) a törvény által meghatározott módon, hagyatéki eljárás nélkül és az örökösödési adó megfizetése nélkül jut(nak) az egyéni számlán nyilvántartott összeghez.

Tovább

Teendők kártya elvesztése esetén

A pénztári kártya elvesztéséről haladéktalanul értesíteni kell a Kártyaközpontot az 1 238 0361 telefonszámon, ahol kezdeményezni kell a kártya letiltását.

Tovább

Internet-pénztári jelszó igénylése

Az internet-pénztár használatával egyszerűen online ellenőrízheti, hogy a várt befizetés, hozam vagy adókedvezmény jóváírásra került-e, illetve mikor és milyen összeggel használta kártyáját, vagy kapott-e szolgáltatást a bankszámlájára átutalással.

Tovább

Számla kisokos

Az elszámolásra beküldött számlákkal kapcsolatos információk.

Tovább