fbpx

Álláskeresési járadék és segély kiegészítése

A munkanélkülivé vált pénztártag minden hónapban kiegészítheti a kapott álláskeresési járadékot vagy segélyt a korábbi fizetése mértékéig. Így a jövedelme nem esik vissza az átmeneti időszakban sem.

Felhasználható:

Az álláskeresési járadék és segély kiegészítését veheti igénybe az abban részesülő munkanélküli.

 

Összeg:

A kapott ellátás és az ellátás alapjául szolgáló összeg különbözete, legfeljebb az ellátás alapjául szolgáló összeg mértékéig.

 

Ki igényelheti:

A pénztártag és kedvezményezettje

 

Igényléskor benyújtandó dokumentumok:

 

Várakozási idő:

Az egyéni számlán jóváírt egyéni vagy munkáltatói tagdíjbefizetésnek 180 napig kamatoznia kell, mielőtt kifizetésre kerülhet ezen szolgáltatás.

A munkáltatótól célzott szolgáltatásra kapott támogatás, valamint a befizetések után járó adókedvezmény és hozam várakozási idő nélkül, a befizetést követően azonnal kiutalható.

 

Egyéb:

Álláskeresési járadék kiegészítése esetén az igényléstől számított első 90 nap, de ha megállapítható, akkor a jogosultság fennállásának hónapjával bezárólag havonta utalásra kerül.

Álláskeresési segély kiegészítése esetén az igényléstől számított első 24 hónap, de ha megállapítható, akkor a jogosultság fennállásának hónapjával bezárólag havonta utalásra kerül.

 

Kapcsolódó szolgáltatások: