fbpx

Hogyan működik az öngondoskodás?

hogyan működik

Aki előrelátó, az nem bízza magát a körülményekre, hanem kezébe veszi a saját sorsa feletti irányítást. Ez pénzügyi szempontból olyan öngondoskodási programot jelent, amelynek segítségével Ön a saját pénzét egy meghatározott cél érdekében kisebb-nagyobb lépésekben halmozza fel, hogy amikor szüksége lesz rá, akkor azonnal fel tudja használni.

Elfogadja a szakértő segítséget? Kérjen visszahívást, és segítünk a kérdései megválaszolásában…

Ez az Ön pénze.

A megtakarítási- vagy közkedvelt nevén „családi számla” hasonlóan működik egy bankszámlához: Ön rendszeresen vagy esetenként pénzt rak félre, ami folyamatosan kamatozik, és amikor szükség van rá, akkor a kamatokkal-hozamokkal növelt összegből gazdálkodhat.

Miben más, mint a hagyományos bankszámla?

 1. Nem terheli kamatadó és kamateho, ezért:
 2. Meghatározott célok érdekében használhatja fel az összegyűjtött pénzt.
 3. Az állam a megtakarításaira 20% támogatást ad, melyet az Ön befizetett személyi jövedelem adójából utal közvetlenül erre a számlájára.
 4. Az állami támogatáson felül a szolgáltató partnerek további 10%-20% közötti kedvezményt adnak a vásárlásaira.

Hogyan működik az állami támogatás?

Az állam a célzott megtakarításokat nem csak 100% kamatadó- és kamateho kedvezménnyel segíti, hanem évente maximum 150.000 Ft értékben adóvisszatérítéssel is honorálja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Ön keresetéből az év során levont személyi jövedelem adóból a megtakarításai 20%-át, de maximum 150.000 forintot az általunk kiadott igazolás alapján átutal a NAV az Ön megtakarítási számlájára.

Nézzük ezt számokban:

Havi 62.500 forintos megtakarítás (azaz évi 750.000 Ft) esetén az év végén az IZYS kiállítja Önnek az igazolást, hogy az éves megtakarítása összesen 750.000 Ft volt. Ezt Ön az adóbevallásával együtt leadja, majd a NAV automatikusan ennek 20%-át, azaz 150.000 Ft-ot átutal a megtakarítási számlájára.

Hogyan működik a gyakorlatban? Nézze meg a videót!

Elfogadja a szakértő segítséget? Kérjen visszahívást, és segítünk a kérdései megválaszolásában…

Mennyi a kamat/hozam? Csodavárás helyett…

A megtakarítási számlára elhelyezett pénzt az IZYS konzervatív befektetési politikával, azaz leginkább állampapírokban és bankbetétekben tartja. Így garantálni tudjuk a maximális biztonságot. Mi nem játszunk a pénzével, nem fektetjük bizonytalan vagy nagy ingadozásokkal működő papírokba. A cél az, hogy mindig elérhető legyen a számláján elhelyezett összeg, amikor csak igénybe akarja venni.

Az IZYS-en keresztül elérhető kamat-előnyök:

 1. A megtakarítására kapott 20% adóvisszatérítés is kamatozik, ha a számlán hagyja. Így a folyamatosan, nagy mértékben növekvő tőke egyre jobb hozamot hoz alacsonyabb kamatok mellett is.
 2. Az ügyfeleink által megtakarított tőke mérete már elég nagy ahhoz, hogy a befektetésük lényegesen jobb feltételekkel történhessen meg, mint amit Ön magánszemélyként a saját megtakarítására kaphatna.

Ha utána akar számolni, hogy a megtakarításai hogyan alakulhatnak, akkor olvassa el az erről szóló cikkünket itt…

Mire használhatja az így megtakarított pénzét?

Fontos leszögezni, hogy azért cserébe, hogy kamatadó-mentes lehessen és komoly adóvisszatérítést kaphasson, a megtakarítási számla tényleg kijelölt célok érdekében használható fel kizárólag. Ezek köre azonban mindannyiunkat érint, hiszen a gyerekvállalás, a betegségek megelőzése és kezelése, az idősgondozás, a gyermekek ruházati és iskolai költségei, de a devizahitelek visszafizetése is nagyon sokunkat – ha nem mindannyiunkat érintenek.

A megtakarított pénz felhasználási területei:

 • általános jövedelemvédelem a család anyagi egyensúlyának megtartása érdekében (munkanélküliség, táppénz, rokkantság)
 • váratlan vagy tervezett költségek (betegség, temetés, ágymatrac, szemüveg, MBT cipő)
 • rendszeres fogyasztás jelentős kedvezménnyel (gyógyszerek, kontaklencse, tesztcsík vércukorszintmérőhöz)
 • szülés előtakarékosság (szülés költségei, szülés utáni lecsökkenő jövedelem kiegészítése)
 • babaápolás (csecsemő és babaápolási termékek, tápszerek)
 • magas hozamú megtakarítás
 • nyugdíjcélú megtakarítások kiegészítése
 • speciális célok (vakok, mozgáskorlátozottak)

Engedje meg, hogy segítsünk!

A bizalmatlanság és a bizonytalanság érthető, amikor az ember a munkával megkeresett pénzét akarja a legjobb módon felhasználni. Az IZYS célja, hogy minél többen elérhessék az adómentes megtakarítást és a 20%-os adóvisszatérítést, ezért szívesen segítünk a kérdései megválaszolásában.

Adja meg telefonszámát és kollégánk munkaidőben felveszi Önnel a kapcsolatot.

[easy_contact_forms fid=3]