fbpx

Köszönjük nektek!

Az IZYS Pénztár, ahogy az előző években is megszokott volt, kiemelkedően sikeres évet zárt.

Az elért siker közös, mert azok elérésében a Partnereinknek, vagyis a te hozzájárulásodnak is oroszlánrésze volt, van, és reméljük lesz is még nagyon sokáig!

Új hír, hogy az IZYS Önsegélyező Pénztár 2017. január 14.-n már elérte azt a tagdíjbevételt, amit 2016. januárjában egy teljes hónap alatt. De ne szaladjunk ennyire előre. 🙂

Az IZYS Önsegélyező Pénztár árbevétele töretlenül, messze a piaci átlag feletti dinamikával bővült, így a piaci részesedése meredekhir - brandvaltasen emelkedett. Mindezt úgy tudtuk elérni, hogy az emúlt 5 évben folyamatosan nyereséget termelt a Pénztár, amit nem költöttünk el és arra használtunk fel, hogy a Pénztár tőkéjét emeljünk.

Különösen jó év elé nézünk piaci részesedés tekintetében a többi pénztárhoz képest, mert a cafeteria adó megemelése miatt a többi pénztárnál lényeges forgalomcsökkenést jeleztek előre a piaci szereplők. Tudomásunk szerint a munkáltatók sorra mondják fel a szerződéseket. A Pénztárak többségénél 50% feletti a munkáltatói befizetések aránya, az IZYS Pénztárnál azonban mindössze 5%.

Az idei évre rengeteg újdonságot tartogatunk, köztük egy olyan automatikus kártyamegoldást is, ami az IZYS értékesítését lényegesen megkönnyíti és sok pénztári szereplő nem is lesz képes lekövetni az újdonságot.

De lássuk hogyan alakult 2016:

A Pénztár árbevétele 34%-kal növekedve átlépte a 800.000.000 forintot.

 

A másik nagyon fontos mutató a taglétszám növekedése. Az IZYS elkötelezett abban, hogy a számai híven tükrözzék a valóságot, így nálunk a tagdíjnemfizetőket egy idő után kizárjuk, azért, hogy valódi ügyfélszámot mutassunk ki. Az egészségpénztáraknál elterjedt gyakorlat, hogy nem léptetik ki inaktív tagjaikat, így sok pénztárnál a tagdíjnemfizetési arány a taglétszám 50%-át is meghaladja, ami azt jelenti, hogy tag, mert egyszer belépett, de valójában a tagok fele nem fizet tagdíjat.

A taglétszámunk stabilan növekedve, az árbevétellel szorosan korrelálva 33 százalékkal növekedett 2015-ről 2016-ra.

 

 

A pénzügyi szervezeteknél, pénztáraknál fontos mutató a kezelt vagyon összege. Az IZYS kezelt vagyona a tagdíjbevételhez hasonlóan megközelítette a 800.000.000 forintos szintet, ami az adókedvezmények (+20%) hatására várhatóan megközelíti majd a 1.000.000.000 forintot 2017. május-júniusában.

Végül, de nem utolsósorban a számunkra rendkívül fontos mutató, ami a Pénztár tőkehelyzetét mutatja. Bár rendkívül nehéz éven vagyunk túl, ennek ellenére a Pénztár nyereségessége továbbra is folyamatos és évről-évre kiemelkedő dinamikát mutat, ami a szigorú költségpolitika és a folyamatosan növekvő méret eredménye.

A fenti okok miatt a Pénztár működési tartaléka minden évben törtélmi csúcsra emelkedik. A működési tartalék szintje azért lehet nagyon fontos számotokra is, mert ez alapján tudunk dönteni arról, hogy emeljünk-e a jutalékszinten. Erre elég jók az esélyek 2017-ben, ha a kedvező folyamatok tovább folytatódnak.