fbpx

Lakáshiteltörlesztés változás házastársak esetén

A Pénztár felügyeletét gyakorló Magyar Nemzeti Bank lakáshiteltörlesztés szolgáltatásra kiadott újabb állásfoglalása miatt házastársak esetén felvett hitellel kapcsolatban a lakáshiteltörlesztés szolgáltatás igénybevételének feltétele változik.

 

A szolgáltatás igénybevételének feltételeinek változása

Amennyiben a hitelszerződésben az adósok/adóstársak házastársak, úgy a házastárs nevére kiállított banki igazolás alapján is nyújtható a lakáshiteltörlesztés szolgáltatás. Azaz házastársak esetén nem szükséges egyik félnek átutalni a törlesztőrészletet arra a számlára, amelyikről a törlesztés történik.

A házastársaknak elég egy banki igazolást (bankszámlakivonat vagy tranzakció részletező) beküldeniük, ha nyilatkoztak a házastársi vagyonközösség fennállásáról.

A házastársi vagyonközösség nyilatkozatot a Nyomtatványok menüpontban találják „Nyilatkozat – házastársi vagyonközösségről lakáshiteltörlesztés szolgáltatáshoz” néven.

A nyilatkozatot az első igényléssel együtt, majd minden év januárjában kell megküldeni emailben, az adott havi igazolással egyidőben.