fbpx

Adókedvezmény

Minden munkával rendelkező magánszemély személyi jövedelemadót fizet. Szerencsére mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy adójából adókedvezmény formájában visszatérítést kapjon.

Az önsegélyező pénztári adókedvezmény jövedelemkorláttól függetlenül elérhető bárki számára, aki felelősen gondolkodik saját maga és családja életéről, jövőjéről.

A visszakapott adónkról mi dönthetünk, hogy ezt azonnal felhasználjuk családi vagy egészséggel kapcsolatos céljaink megvalósítására vagy inkább megtakarítjuk és kamatadómentesen fialtatjuk, hogy később amikor szükségünk lesz rá, még nagyobb összeg álljon rendelkezésre.

A hosszútávban gondolkodók további előnye, hogy a 2 éves betétben lekötött összeg 10%-t szintén visszakapja adókedvezmény formájában, így akár 20% adókedvezmény helyett 30 százalékot is kaphatunk.

Aki még nem hallott az adókedvezményről felteheti a kérdést, hogy működik.

A hatályos jogszabályok szerint az önsegélyező pénztárba fizetett összeg 20 százalékát lehet adókedvezmény formájában visszakérni az adóbevalláskor. Az adókedvezmény a pénztári számlán kerül jóváírásra és időkorlátozás nélkül bármikor felhasználható.

Szerencsére az általunk befizetett összegről sem kell lemondanunk hosszú időre, mert akár már a befizetést követő napon elkölthetjük egészségcélú szolgáltatásokra – például gyógyszerre, légzésfigyelőre, ágymatracra –  vagy a befizetést követő 180. naptól bármelyik családi szolgáltatásra is. Ez azért fontos, mert jó tudni, hogy az adókedvezmény csak a befizetés mértékétől függ, vagyis az összeg elköltése nem befolyásolja az adókedvezményre jogosultságot.

Sokan fontosnak tartják, hogy az adójuk 1%-t valamilyen egyháznak vagy nonprofit szervezetnek adják. Az önsegélyező pénztári befizetéssel Ön a befizetett összeg 20%-t igényelheti vissza és szemben azzal az 1%-kal, ahol egy szervezetet kell támogatnia, itt az adójából saját magát tudja támogatni. Fizessen be az önsegélyező pénztárba és fordítsa az adóját saját céljai megvalósítására.

Az adókedvezmény révén minden befizetett 7,5 forintból nagyjából 9 forint lesz elkölthető:

befizetés grafikon

 

Kapcsolódó oldal: