fbpx

Akciós gyermekkor

A spórolás Magyarországon ma már szinte nemzeti sport, ezen senki nem lepődik meg. Azonban az, hogy mindig a legolcsóbbat vesszük le a polcról, hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődik. Félre értés ne essék, nem pénzszórásra buzdítunk, csak feltesszük a kérdést: miért az alsó polc termékeit vesszük meg?

image_3F929D6B

Minden szülő szeretné megadni gyermekének a lehető legtöbbet. Ez nem egyszerű, sőt, már-már lehetetlen, ezért inkább azt mondjuk, hogy „nem akarjuk elkényeztetni” az új családtagot. Melyik szülő nem szeretné, hogy mindazt megadhassa gyermekének, amit ő nem kaphatott meg?

Anyu spórol

Az ember automatikusan azt gondolja,  – vagy inkább szeretné azt gondolni – a csecsemőknek szánt termékeket a lehető legjobb összetevőkből, klinikai körülmények között állítják össze. Miből készülnek a babáknak szánt termékek? Biztos, hogy megéri ezen spórolni?

A babafürdető szerek ára elég széles skálán mozog. A DIY (csináld magad) fürdetőtől a 4-5000 Ft-os termékekig bőven van miből válogatnunk. Ha az üzletben sasszemmel keressük a legalacsonyabb árakat, olvassuk el körültekintően, hogy mit is tartalmaz a flakon. Nem biztos, hogy megéri mindig a legolcsóbbat kiválasztani, mert a gyártók gyakran spórolnak az összetevők helyettesítésével vagy a gyártás körülményein. 

Ha babaápolási termékeket szeretnénk felsorolni és bemutatni, hogy melyik miből áll, valószínűleg lexikon-méretekig sorolhatnánk.
A kérdés azonban sosem az, hogy melyik terméket vesszük le a polcról. Inkább az, hogy a pénztárhoz érve miből fizetjük ki? 

 

Fele pénz, kétszeres kiadás

Egy átlag bevásárlás költsége kisgyermekes anyukáknak akár 10-20.000 Ft-ig is felkúszhat, ami nem kis teher egy olyan családban, ahol nem csak az új jövevény szükségleteinek kielégítésére kell figyelmet és energiát – de főleg pénzt – fordítani, hanem számolni kell azzal is, hogy az eddig kétkeresős háztartás egyik tagja már nem termeli meg azt a jövedelmet, amit a család felél. 

Gyakran, a kétségbeesett szülők a családhoz, vagy a bankokhoz fordulnak segítségért. A család természetesen segít, és a bank is lehetőségeket kínál, de fiatal családként hitellel kezdeni nem túl szerencsés. 

Magyarországon az öngondoskodás gondolata még csak épp kezdi megvetni a lábát, mégis felfelé ívelő fejlődése azt mutatja, hogy egyre inkább szeretnénk saját kezünkben tartani az életünket. 

Az öngondoskodás első lépése azonban a jövő terveinek átgondolása. Ha fiatal párként gyermeket terveznek, használják ki az állam nyújtotta támogatásokat, az önsegélyező pénztárakat és az olyan egyéb szolgáltatásokat, amik megkönnyíthetik fiatal családjuk életét. Legyen szó a terhes gondozásról vagy a babaápolási termékek megvásárlásáról, az öngondoskodás mindig jövedelmezőbb, mint mikor másokra utalva próbálunk túlélni.

Az első lépések

Az IZYS Önsegélyező Pénztár az öngondoskodás azon formáját tömöríti szolgáltatásába, ahol az ügyfél a saját pénzéből, állami támogatás igénybevételével képes kielégíteni családja szükségleteit úgy, hogy közben sem az idejét, sem az energiáját nem köti le a plusz munka. Ezzel a kis segítséggel a családfenntartók gondtalanul élvezhetik a hétköznap estéket, a hétvégéket és legfőképp azt, hogy nem maradnak le a fontos pillanatokról. 

Hogyan veheti igénybe?

Három lépésben:

  1. Jelentkezzen be pénztártagnak. Ezzel semmilyen kötelezettséget még nem vállal.
  2. A megtakarításait havonta, negyedévente vagy évente helyezze el a számláján – az Ön fizetési preferenciája szerint.
  3. Az adóbevallásában jelezze a megfelelő rubrikában, hogy mennyi adóvisszatérítést kér az igazolás alapján. A NAV ez alapján a számlájára teszi a 20% adóvisszatérítést.

Ki veheti igénybe?

Minden magyar állampolgár, akinek van jövedelme, ami után személyi jövedelemadót fizet. Mivel az év során befizetett SZJA-ból fizeti vissza az állam a megtakarítás utáni 20%-ot, ezért akinek nincs semmilyen jövedelme, ez a megtakarítást ezt az előnyt nem hordozza.

Engedje meg, hogy segítsünk!

A bizalmatlanság és a bizonytalanság érthető, amikor az ember a munkával megkeresett pénzét akarja a legjobb módon felhasználni. Az IZYS célja, hogy minél többen elérhessék az adómentes megtakarítást és a 20%-os adóvisszatérítést, ezért szívesen segítünk a kérdései megválaszolásában.

Adja meg telefonszámát és kollégánk munkaidőben felveszi Önnel a kapcsolatot.

[easy_contact_forms fid=3]

Ossza meg ezt az információt ismerőseivel!

 

Szóljon hozzá, tegye fel a kérdését!

hozzászólás eddig

Kövesse híreinket, és értesüljön elsőként az újdonságokról!