fbpx

Megéri spórolni a szülésnél?

Megéri spórolni a szülésen?

Amikor a párok abba az életszakaszba kerülnek, hogy családtervezésre adják a fejüket, akkor az új jövevénnyel való tervezést nem csak érzelmileg, de egzisztenciálisan is el kell kezdeni, mert hogy ugyebár minden jó dolognak ára van…

A babát váró pároknak 3 szakaszra kell felkészülniük a családtervezés előtt:

  • a szülés előtti időszak – a terhesség 9 hónapja,
  • a szülés – a nagy nap, 
  • és a gyermeknevelés.

Ezekben az időszakokban nagy nyomás nehezedik a pár mindkét tagjára, kihívásokkal és nehézségekkel teli időszakra számíthatnak, amiért persze a születendő csöppség természetesen minden szempontból kárpótolni fogja az új kis családot.

A leendő anyák többféle opció közül választhatnak, ha a szülésre kerül a sor. A komplikációktól mentes műtét mellett a méltán megérdemelt, figyelmes bánásmód és a lehető legszínvonalasabb egészségügyi ellátás az, amiben részesülni szeretnének a szülés elött álló kismamák.

Alapellátás – megkérdőjelezhető elvárások

A társadalombiztosítási díj befizetése ellenében a közkórházak és az állami egészségügyi intézmények költségmentesen biztosítják a kismamák számára a terhesgondozást és szülészeti ellátást. 

Ennek színvonalára hideg és meleg is záporozik folyamatosan a konkrét tapasztalatokkal rendelkezőktől, de mindenképp megemlítendő, hogy az állami intézmények gyakran elnyűtt eszközök, felszerelések mellett szinten alul fizetett és nem megbecsült szülészorvosi és nővér gárda biztosan ad okot a döntően negatív közvéleményre, ahol jellemző, hogy a fizető páciensek előnyt élveznek.

Emelt díjas szolgáltatások – priorizált biztonság

Külön díjért cserébe természetesen már jó pár szolgáltatás és megoldás kerül a képbe. 

Fogadhatunk saját orvost, melyet kedves ismerősünk ajánlott vagy a kontroll vizsgálatok során megismert és megbízhatónak ítélt szakemberre is eshet a választásunk. Amire számítani kell, hogy az általa biztosított külön időpontokért, kezelésért és a szülés időpontjára vállalt rugalmas jelenlétért bizonyos összegű honoráriumot kell fizetnünk. Ez általában előre megbeszélt fix tarifát jelent, de olykor a páciensre bízzák, hogy mennyit szándékozik adni. Ez utóbbi esetben a fiatal szülőkben felmerül a kérdés: Mennyit ér meg nekem a gyermekem megszületése?

Magánklinikára is bejelentkezhetünk, ahol 250 000 Ft-os szülési csomagtól kezdve a luxus  körülményeket biztosító 880 000 Ft-os csomaggal is találkozunk, azonban itt maximálisan biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő ellátásban részesülünk a pénzünkért és törődő szakemberre bízhatjuk kisbabánk világra jöttét. 

Egyéb lehetőségek – egyéni érvek 

Valamint a manapság extrémebbnek tartott otthon szülés is szóba jöhet. Ezt kevésbé tartja a közvélemény ma elfogadhatónak, mivel nagyfokú kockázattal jár, hiszen magas higiéniai és megfelelő technikai felszereltség nélkül olyan veszélyek leselkednek az anyukára és a kisbabára egyaránt, amelyeket csak a felszerelt szülőszobák tudnak biztonsággal elhárítani.

Végül a hálapénz minden esetben felmerül anyagi tényezőként. Ezzel fejezhetjük ki – a nevéből is adódóan – hálánkat, azért mert megfelelő figyelemmel és szakértelemmel foglalkoztak velünk, de tekinthető a szülést követő törődés megvásárlásának is az effajta figyelmesség a szülőpár részéről.

Akárhogyan is dönt a kismama a szülés előtti időszakban, a pénztárcájába mindenképp mélyen bele kell nyúlnia, ha biztos kezekben szeretne lenni. Az egyes egészségügyi, biztosítási vagy öngondoskodási pénztárak rengeteg ajánlattal igyekeznek ebben segítségükre lenni.

Hogyan működik az öngondoskodás?

Aki előrelátó, az nem bízza magát a körülményekre, hanem kezébe veszi a saját sorsa feletti irányítást. Ez pénzügyi szempontból olyan öngondoskodási programot jelent, amelynek segítségével Ön a saját pénzét egy meghatározott cél érdekében kisebb-nagyobb lépésekben halmozza fel, hogy amikor szüksége lesz rá, akkor azonnal fel tudja használni.

Ismerje meg szülés szolgáltatásunkat

Gyermek születésekor nyújtható szolgáltatás. A szolgáltatást a terhesség ideje alatt vagy a szülést követő 1 éven belül lehet igénybe venni. 2013. januárjától a terhesség alatt és a szülést követően is egyösszegű pénzbeli támogatásként vehető fel.

Tudjon meg róla többet, kattintson ide és olvassa el a részletes tájékoztatót…

Engedje meg, hogy segítsünk!

A bizalmatlanság és a bizonytalanság érthető, amikor az ember a munkával megkeresett pénzét akarja a legjobb módon felhasználni. Az IZYS célja, hogy minél többen elérhessék az adómentes megtakarítást és a 20%-os adóvisszatérítést, ezért szívesen segítünk a kérdései megválaszolásában.

Adja meg telefonszámát és kollégánk munkaidőben felveszi Önnel a kapcsolatot.

[easy_contact_forms fid=3]

Úgy érzi értékes információt talált? Ossza meg másokkal is!

Szóljon hozzá, tegye fel a kérdését!

hozzászólás eddig

Kövesse híreinket, és értesüljön elsőként az újdonságokról!