fbpx

Őrangyal szolgáltatás lemondása

Az Őrangyal közösségi szolgáltatás, olyan biztosítási elven működő pénztári szolgáltatás, amely az egyéni számla egyenlegétől függetlenül tesz lehetővé nagyobb összegű kifizetéseket, ha olyan élethelyzet alakul ki.

Ezen szolgáltatásokat a Pénztár, az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény alapján, mint közösségi szolgáltatás nyújtja. Az IZYS Egészség- és Önsegélyező Pénztár – és így az Őrangyal keretében nyújtott szolgáltatás – nem tartozik a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény hatálya alá.

 

Biztos akadnak, olyanok, akik nem engedhetik meg, hogy havi 395 forintért védjék magukat és családjukat bizonyos események bekövetkezésétől. Bár az esemény bekövetkezését megakadályozni nem tudjuk, de az anyagi segítség mindig segíthet a nehéz időkben.

Akik nem engedhetik meg ezt az összeget maguknak, azoknak lehetőségük van lemondani a szolgáltatást.

A lemondás előtt érdemes azt mérlegelni, hogy a későbbiekben újra is lehet regisztrálni a szolgáltatásra, azonban akkor a várakozási idők minden szolgáltatás esetén újraindulnak, amivel jelentős hátrányt szenvedhet el, ha például egy sürgős orvosi vizsgálatra kellene bejelentkeznie, de ennél sokkal rosszabb lehet, ha akkor lép vissza amikor már diagnosztizálták a bajt, vagy már elveszítette állását,mert ebben az esetben ki is esik a szolgáltatásokból. Így több százezer vagy akár több millió forinttól lehet elesni, a havi 395 forintok megspórolásával.

Az összeg annyira alacsony, hogy véleményünk szerint nem érdemes spórolni rajta.

Ha mégis úgy dönt, hogy nem kéri a szolgáltatást, akkor bármikor lemondhatja. Ehhez az Őrangyal lemondása nyomtatványt kell kitölteni és aláírva megküldeni a Pénztár levelezési címére, vagy emailben scannelve.