fbpx

Összefoglaltuk a legfontosabb változásokat

Belépési nyilatkozat

A belépési nyilatkozat nemrég megújult, ezért ha pár hónapos belépési nyilatkozat van nálad, akkor érdemes inkább frisset nyomtatnod, hogy az ügyfélnek ne kelljen pluszban beazonosítania magát.

Az új belépési nyilatkozatot neked is alá kell írnod, azon a részen ahol megadod a cég, illetve saját neved.

Az új belépési nyilatkozat kitöltésével mentesülsz a személyes okmányok másolása/fotózása vagy az azonosítási adatlap kitöltése alól is.

A belépési nyilatkozaton jelölni kell, hogy az újonnan belépő, tag-e már másik egészség- vagy önsegélyező pénztárban. Ha itt a nemet ikszelitek be, akkor a tagdíjvállaláshoz érdemes a várhatóan befizetett összeget, vagy minél nagyobb összeget írni, mert ha lényegesen alacsonyabb a tagdíjvállalás, mint amennyit az ügyfél fizet, akkor ebben az esetben nem kaphatod meg a maximális a jutalékot. (ez törvényi kötelezettség). A tagot nem éri hátrány, ha magasabb összegű tagdíjvállalást később nem teljesíti, mert mindig azt nézzük, hogy a havi 3.000 forint átlag befizetés meg van-e.

 

Szolgáltatások

Szülés szolgáltatás Az igénybe vehetőség a terhesség 91.napjától a szülést követő 180. napra változott. Január 1.-től pedig a születési anyakönyvi kivonat kézhezvételét követő 120 napon belül kell majd igényelni. Vagyis ha valaki csak a gyermek 8 hónapos korában kéri ki az anyakönyvi kivonatot, akkor a gyermek egy éves koráig lesz igényelhető a szolgáltatás. A szülés szolgáltatás összege 2.000.000 forintra emelkedett.

Lakáshitel törlesztés Kizárólag az adós pénztártag és az adóstárs pénztártag veheti igénybe (tehát kedvezményezettként nem). Az összeg 2018-tól 20.700 forintra emelkedik, amihez 22.000 forintot kell befizetni az IZYS-be. Az ügyfél akár most decemberben egy éves díjat is befizethet 264.000 forintot, így amximalizálva idei adókedvezményét.

Óvoda/Iskola/Főiskola/Egyetem Az igénybe vehető összeg 2018-ban 138.000 forintra emelkedett gyermekenként-hallgatónként.

Csecsemő és babaápolási termékek A honlap nyomtatványok menüpontjából letölthető listán szereplő termékek számolhatók el.