fbpx

Hogyan épül fel az IZYS Pénztár?

Az IZYS Önsegélyező Pénztár minden befizetést 3 alap között oszt fel:

Fedezeti alap: A pénztártagok által igényelhető szolgáltatások alapját biztosítja.

Likviditási alap: Az ügyfelek bizalma szempontjából kiemelten fontos, hogy a Pénztár mindig időben eleget tudjon tenni a kötelezettségeinek.

Működési alap: Az ide befolyó összegek a Pénztár hosszú távú működése érdekében használhatóak fel.

A likviditási és a működési alap összege az, ami megmutatja a Pénztár által felszámított költséget. A százalékos kulcsokon túl a belépésnek, az átlépésnek és a kilépésnek van egyszeri 4.000 Forintos díja.

A fedezeti alapot további két számlára osztjuk fel:

Egyéni számla: Az egyéni szolgáltatások fedezetét biztosítja. Szolgáltatásra mindig az egyéni számla egyenlege igényelhető. Ez az az egyenleg, ami felett a tag bármikor rendelkezhet.

Szolidáris számla: Célja a legalább egyéves tagsággal rendelkező és különösen rászoruló pénztártagok megsegítése, egy a pénztártag családjában bekövetkező pénzügyi katasztrófa esetén.

Ily módon egyéni szolgáltatásra alapesetben, azaz átutalás, csoportos beszedés, csekkes, munkáltatói, online kártyás, bankfióki pénztári befizetés esetében a befizetés 94,1%-a használható fel, MOST kártyával történő befizetés esetében a befizetés 97,1%-a használható fel. A pénztár költségei 2011. február 1. óta változatlanul kedvezőek!