fbpx

Szolgáltatásigénylés

Szolgáltatást igényelni a belépést követően bármikor lehet az aktuális igény felmerülésekor. Pénztárunknál nemcsak a pénztártag, hanem kedvezményezettje után is lehet szolgáltatást kérni, amennyiben a kedvezményezett a pénztártag házastársa, testvére, szülője, nagyszülője, gyermeke vagy unokája.

Szolgáltatást igényelni a Pénztár honlapjáról letölthető szolgáltatás igénylőlap kitöltésével lehet. Az igénylőlapon meg kell jelölni a kívánt szolgáltatást és meg kell nevezni a kedvezményezettet, ha van. A igényléshez csatolni kell az igénylőlapon feltüntetett nyilatkozatot vagy igazolást, illetve amennyiben számla alapján történik az elszámolás, akkor a pénzügyileg rendezett számlá(ka)t.

A gyógyszerek és a gyógyászati segédeszközök szolgáltatási körébe tartozó termékek számláit szolgáltatás igénylőlap nélkül kell beküldeni.

A havi rendszerességgel nyújtott szolgáltatásokat – például GYES/GYED kiegészítés, munkanélküli segély kiegészítése stb. – a dokumentumok egyszeri leadása mellett, két évre előre lehet igényelni, de ha a szolgáltatásra jogosultság ez idő alatt megszűník, azt jelenteni kell a Pénztárnak.

A Pénztárnak a szolgáltatás igény beérkezését követő maximum 30 napon belül döntenie kell a szolgáltatás finanszírozásáról. (elméleti határidő)

A gyakorlatban – ha a beadott igazolások megfelelően alátámasztják az igényt, akkor – az elbírálás és az összeg kiutalása a postai érkeztetést követő 2-3 munkanapon belül megtörténik.