fbpx

Idősotthoni, vagy ápolási, gondozási intézményben való elhelyezés

A gondozás történhet gondozási, ápolási intézményben való elhelyezéssel. A gondozott életkorára nincs megkötés. Idős vagy szellemileg, fizikailag sérült személyek elhelyezésének díja is finanszírozható.

Maximálisan igénybe vehető összeg:

A minimál nyugdíj mértékéig, havi 28.500 Ft

 

Ki igényelheti:

A pénztártag és kedvezményezettje – igénybe veheti az ellátott személy házastársa, testvérei, vagy gyermekei, unokái is.

 

Igényléskor benyújtandó iratok:

 

Folyósításhoz benyújtandó iratok:

  • a pénztártag vagy kedvezményezettje nevére kiállított eredeti számla, amelynek kiállítási dátuma nem lehet régebbi, mint 120 nap a Pénztárhoz történő beérkezés időpontjában és amelyen a számlát kiállító feltüntette a gondozott nevét.

A számlakibocsátónak nem szükséges szerződött szolgáltatónak lennie, bármelyik intézményben kapott, a tag nevére és címére szóló számla elszámolható.

 

Várakozási idő:

Az egyéni számlán jóváírt egyéni vagy munkáltatói tagdíjbefizetésnek 180 napig kamatoznia kell, mielőtt kifizetésre kerülhet ezen szolgáltatás.

A munkáltatótól célzott szolgáltatásra kapott támogatás, valamint a befizetések után járó adókedvezmény és hozam várakozási idő nélkül, a befizetést követően azonnal kiutalható.