fbpx

Magzat elvesztése

Az Őrangyal közösségi szolgáltatás, olyan biztosítási elven működő pénztári szolgáltatás, amely az egyéni számla egyenlegétől függetlenül tesz lehetővé nagyobb összegű kifizetéseket, ha olyan élethelyzet alakul ki.

Ezen szolgáltatásokat a Pénztár, az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény alapján, mint közösségi szolgáltatás nyújtja. Az IZYS Egészség- és Önsegélyező Pénztár – és így az Őrangyal keretében nyújtott szolgáltatás – nem tartozik a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény hatálya alá.

 

Keretösszeg:

375.000 Ft, de maximum az elmúlt 12 hónapban a pénztári egyéni számlára befizetett összeg 50%-a.

Ikerterhesség elvesztése esetén a keretösszeg nem többszöröződik.

Várakozási idő:

Nincs.

Tartalma:

A szolgáltatást akkor lehet igényelni, ha a Pénztártagnál a várandósság vagy a szülés kapcsán a magzat elvesztésre kerül és a magzat a várandósság 24. hetén túl van.

Igényléskor benyújtandó iratok:

  • Közösségi szolgáltatás igénylőlap – Magzat elvesztése
  • Terhességi kiskönyv másolata
  • Orvosi nyilatkozat a természetes megtermékenyítésről
  • Orvosi igazolás a magzat elvesztéséről

Igénylés határideje:

A magzat elvesztésének dátumától számított 30 nap.

Kizárások, mentesülések:

Pénztár kizárja a szolgáltatás teljesítését, amennyiben a magzat elvesztése bizonyíthatóan a Pénztártag gondatlanságból, felelőtlen viselkedéséből, vagy szándékos tette miatt történt. Utóbbi eset különösen a terhességmegszakítás minden formája, valamint a drog- vagy alkoholfüggőség.

A mesterséges megtermékenyítés, fogantatás, beültetés vagy lombik program igénybevételével fennálló terhesség, illetve szülés esetén elvesztett magzatra nem vonatkozik.

A Pénztár nem nyújtja a szolgáltatást, ha a magzat elvesztésének dátuma az Őrangyal szolgáltatás indításának dátumát megelőzi.