fbpx

Szülés előtakarékosság

Örülne, ha gyermekvárás során bármit venne arra, 20% kedvezményt kap?

Képzelje csak el, megvásárolja a babakocsit, pelenkázót, bababútorokat, kifesti a gyerekszobát vagy bármit amit csak szíve megkíván és visszakapja a kifizetett összeg 20 százalékát adókedvezmény formájában, úgy hogy Önnek mindössze azt kell igazolnia, hogy gyermeke született (nem kell számlákat gyűjteni, csak beküldeni a születési anyakönyvi kivonat fénymásolatát). Aztán megvásárolná a légzésfigyelőt, levetetné a gyermeke őssejtjét, pelenkát, tápszert vásárol stb. stb. és mindezek után is ismét visszakapja a kifizetett összeg 20 százalékát. Majd az otthon maradó szülőnek, aki általában az anyuka, van egy lecsökkent jövedelme, amit a szülők, nagyszülők igyekeznek kiegészíteni minden hónapban valamekkora összeggel és ez után az összeg után is 20% adókedvezményben részesülnek.

Erre nagyon könnyen rávághatnánk, hogy ilyen nem létezik, mert még soha nem hallottam róla.

Pedig létezik!

Az Állam természetesen nem bemondásra adja az adókedvezményt, azért tenni is kell.

Készítettünk egy rövid videót, amin a Pénztár vezetője elmondja, hogy ez hogyan működik.

A videó készítése óta az adókedvezmény 100.000 forintról 150.000 forintra emelkedett, így 500.000 forint helyett akár 750.000 forintot is érdemes feltölteni az IZYS Pénztárba!

Példa a szülésre: Ha Ön egy adózó állampolgárként elhelyez az IZYS számláján 750.000 forintot és gyermeke születik, akkor a feltöltést követő 180 naptól egy születési anyakönyvi kivonat másolatának bemutatásával felvehet 850.000 forintot (ha az adókedvezmény már jóváírásra került).

Példa a rendszeres csecsemő és babaápolási termékek vásárlására: Ha havonta átlagosan csak 25.000 forintot költ tápszerre, pelenkára és nem tagja az IZYS Pénztárnak, akkor évente 60.000 Ft adókedvezménytől esik el.

Csak egy jó döntés kérdése, hogy ezentúl Önt is támogassa az Állam gyermeke születésében vagy nevelésében.

 

Hogyan veheti igénybe gyermek születése miatt az adókedvezményt?

1. Az adókedvezményhez először be kell lépni az IZYS Pénztárba

2. Feltölt a pénztári számlára 750.000 forintot

3. A gyermek megszületését követő 120 napon belül elektronikusan beküldi a születési anyakönyvi kivonat másolatát

4. A Pénztár a feltöltéstől számított 180. nap után átutalja Önnek a szülés szolgáltatás összegét, ami minimum 850.000 forint (ha az adókedvezmény már jóváírásra került)

5. Ezek után, ha szeretné minden kötelezettség nélkül megszüntetheti a számlát, de nem fogja akarni, mert a következő évben is jól fog jönni a plusz pénz. 😉

 

Hogyan veheti igénybe CSED/GYED/GYES miatt az adókedvezményt?

1. Az adókedvezményhez először be kell lépni az IZYS Pénztárba (ha még nem tag)

2. Feltölt a pénztári számlára 750.000 forintot

3. Be kell küldeni a jövedelemcsökkenés mértékét igazoló dokumentumot – a munkáltató igazolását vagy a CSED/GYED/GYES határozatot

4. A Pénztár a feltöltéstől számított 180. naptól minden hónapban utalja Önnek a jövedelemkiegészítést (korábbi jövedelem és a GYED különbségét), amíg a teljes 850.000 forintot fel nem veszi.

5. Ezek után, ha szeretné minden kötelezettség nélkül megszüntetheti a számlát, de nem fogja akarni, mert a következő évben is jól fog jönni a plusz pénz. 😉

 

Hogyan veheti igénybe a vásárlásai után az adókedvezményt?

1. Az adókedvezményhez először be kell lépni az IZYS Pénztárba (ha még nem tag)

2. Töltsön fel a pénztári számlára 10.000 forintot

3. Amikor megkapja a pénztári kártyáját, állítsa be a MOST kártya funkciót a honlapon keresztül online.

4. Amikor a dm-ben (nemsokára a Rossmannban is) vagy egyéb elfogadóhelyen vásárol, akkor fizessen a pénztári kártyával. A pénztári kártyával vásárlás pillanatában megtörténik a vásárláshoz szükséges egyenleg feltöltése az Ön bankkártyájáról anélkül, hogy Önnek bármit tennie kellene.

5. Amennyiben nem kártyaelfogadóhelyen vásárol – Tesco, CBA stb – akkor a vásárlásról mindenképp kérjen számlát, majd azt később a pénztárhoz benyújtva, kell feltöltenie az egyenlegét, ami után szintén 20%-ot hozzá tesz az Állam.

A pénztáron keresztül ezért olyan lesz Önnek, mintha mindennap Glamour napok lenne, csak nem a szolgáltatótól kapja vissza a vásárlás összegének 20%-át, hanem az Állam utalja Önnek a pénztári számlájára.

 

Szülésnél segít az Őrangyal is!

Amennyiben legalább 500.000 forinttal tölti fel a számláját és kéri a havi 395 forintos szolgáltatást (bármikor lemondható), akkor duplán jól jár, ugyanis az egy terhességi ultrahangot (3D, 4D vagy 5D ultranhangot) az Őrangyal áll 25.000 forintig.

Bővebb aktuális információt a Terhességi ultrahang oldalon talál vagy keressen bennünket, hogy tudjunk segíteni.

 

Közeli hozzátartozók is igénybe vehetik!

Amennyiben többször szeretne élni a 150.000 forint adókedvezménnyel, akkor érdemes házastársának/élettársának, szüleiknek, testvéreiknek is pénztári számlát nyitni és feltölteni, mert kedvezményezettként megjelölhetik a babát váró vagy kisbabával már rendelkező közeli hozzátartozóit és ők is igénybe vehetik a szolgáltatásokat.

Bővebb aktuális információt a Szülés szolgáltatás menüpontban talál vagy keressen bennünket, hogy tudjunk segíteni.

 

Munkahelyétől is kaphat célzott támogatás, akár cafeteriából is

A munkahelyén kérheti, hogy cafeteriáját célzott önsegélyező pénztári támogatásként kapja meg.

Bővebb aktuális információt a Vállalatoknak menüpontban talál vagy keressen bennünket, hogy tudjunk segíteni.

 

Számla megszüntetése

Ha egyszer, valamikor úgy gondolja, hogy már nincs szüksége az IZYS számlájára és nem maradt rajta egyenleg, akkor bármikor díjmentesen megszüntetheti.

 

Kérdése van, bizonytalan? Segítünk!

Ha kérdése merült fel és nem talál rá választ a honlapunkon vagy nincs ideje átolvasni, akkor állunk szíves rendelkezésére az ügyfélszolgálatunkon a +36 1 769 0061 telefonszámon vagy emailben az ugyfelszolgalat@izys.hu címen.

 

Tagjaink további kedvezményekre jogosultak a kártyapartnereknél

A kedvezményadók egyrészének tevékenysége – például éttermek, benzinkutak, ruházati üzletek – nem kapcsolódik a pénztár szolgáltatásaihoz, így ezeken a helyeken a pénztári kártyával nem lehetséges a fizetés, azonban kedvezménnyel vásárolhat náluk.

 

 

Milyen szolgáltatásokat nyújt a pénztár? 

Családi szolgáltatások:

Egészségcélú szolgáltatások: (vásárlások után)

További szolgáltatások a honlap Szolgáltatások menüpontjában.

 

Kapcsolódó cikkek

 

Érdekes magazin témáink szülés előtakarékossággal kapcsolatban

Ha hasznosnak találtad cikkünket, kérünk ne felejtsd el megosztani barataiddal sem, az alábbi facebook vagy twitter gombokkal.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, további információkért kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat vagy tájékozódjon honlapunkon.