fbpx

Unokaprojekt adókedvezménnyel

Vitathatatlan, hogy az élet legboldogabb eseményei közé tartozik, amikor házasságot kötünk vagy amikor megszületnek gyermekeink. Későbbi éveinkben pedig egyértelműen az unoka érkezése az, ami leginkább felvillanyoz.

Az unokák megszületését nem érdemes siettetni, mert amikor a gyermekünk úgy érzi, hogy megérett az idő, akkor úgyis megteszi a szükséges lépéseket.

A döntésüket viszont tudjuk azzal támogatni, hogy előtakarékoskodunk a pici érkezésére.

Erre kiváló lehetőség az önsegélyező pénztári számla, mert célzottan tudunk az unoka érkezésére megtakarítani, amit a baba születésekor a fiataloknak adva, segítségükre lehetünk. Ebben az időszakban úgy is rengeteg kiadás terheli a pénztárcájukat. Az általunk összegyűjtött pénzből meg tudják venni a babakocsit, ki tudják festeni a gyerekszobát, vagy akár önerőként használhatják nagyobb lakás vásárlásához. Bármire költhetik, amit Ön csak elképzel, ugyanis az így összegyűjtött összeget felvehetik egy születési anyakönyvi kivonat bemutatásával.

Ez a megtakarítás különösen kedvező, mert azon túl, hogy hozamot termel, nem terheli sem kamatadó, kamatehó, nincs tranzakciós illeték, ahogy nincs például számlavezetési díj sem.

Az már csak hab a tortán, hogy ha a pénztártagnak van/volt adózott jövedelme, akkor az adott évben feltöltött összeget 20%-kal fejeli meg az állam az adónkból visszatérítve. Ez annyit jelent számokban kifejezve, hogy ha összegyűjt 100.000 forintot, akkor 20.000 forintot tesz hozzá az állam, ha 500.000 forintot, akkor 100.000 Ft. Az adókedvezmény maximuma éves 150.000 forint lehet, ehhez éves 750.000 forinttal kell feltölteni a számlát.

Készítettünk egy rövid videót, amin a Pénztár vezetője elmondja, hogy ez hogyan működik.

Példa az unokaprojektre: Ha Ön adózó állampolgárként elhelyez az IZYS számláján 750.000 forintot és unokája születik, akkor a feltöltést követő 180. naptól egy születési anyakönyvi kivonat másolatának bemutatásával felvehet minimum – az adókedvezmény beérkezését követően – 850.000 forintot.

Biztosítsa gyermekét támogatásáról, az unokával kapcsolatos anyagi biztonság megteremtésével, hogy segítsen nekik a mielőbbi döntés meghozatalában!

 

Kérdése van?

Forduljon ügyfélszolgálatunkhoz kérdéseivel, 

Ne feledje nincs rossz kérdés, csak a fel nem tett kérdés.

A tájékoztatás nem teljeskörű, további információkért forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz vagy keresse fel pénzügyi tanácsadóját.