fbpx

Szülés előtakarékosság

Örülnél, ha a babavárás során bármit veszel, arra 20% kedvezményt kapsz?

Képzeld csak el, megvásárolod a babakocsit, pelenkázót, bababútorokat, kifested a gyerekszobát vagy bármit, amit csak szíved megkíván és visszakapod a kifizetett összeg 20 százalékát adókedvezmény formájában, úgy hogy mindössze azt kell igazolnod, hogy gyermeked született (nem kell számlákat gyűjtened, csak beküldeni a születési anyakönyvi kivonat fénymásolatát). Aztán megveszed a légzésfigyelőt, leveteted gyermeked őssejtjét, pelenkát, tápszert vásárolsz stb. stb. és mindezek után is ismét visszakapod a vásárlás összegének 20 százalékát. Majd az otthon maradó szülőnek, aki általában az anyuka, van egy lecsökkent jövedelme, amit a szülők, nagyszülők igyekeznek kiegészíteni minden hónapban valamekkora összeggel és ez után az összeg után ők is 20% adókedvezményben részesülnek.

Erre nagyon könnyen rávághatnánk, hogy ilyen nem létezik, mert még soha nem hallottam róla.

Pedig létezik!

Az Állam természetesen nem bemondásra adja az adókedvezményt, azért tenni is kell.

Készítettünk egy rövid videót, amin a Pénztár vezetője elmondja hogyan működik:

A videó készítése óta az adókedvezmény 100.000 forintról 150.000 forintra emelkedett, így 500.000 forint helyett akár 750.000 forintot is érdemes feltölteni az IZYS Pénztárba!

 

Csak egy jó döntés kérdése, hogy ezentúl Téged is támogasson az Állam gyermeked születésében vagy nevelésében.

 

Hogyan veheted igénybe GYERMEKED SZÜLETÉSE kapcsán az adókedvezményt?

1. Tölts fel a pénztári számládra 750.000 forintot

2. A baba megszületését követő 120 napon belül küld be a születési anyakönyvi kivonat másolatát

3. A Pénztár a feltöltéstől számított 180. nap után átutalja neked a szülés szolgáltatás összegét, ami minimum 870.000 forint (ha az adókedvezmény és a hozamok már jóváírásra kerültek)

4. Ezek után, ha szeretnéd minden kötelezettség nélkül megszüntetheted a számlát, de nem akarod majd, mert a következő évben is jól fog jönni a plusz pénz. 😉

 

Szülésnél segít az IZYS Őrangyal is!

Amennyiben legalább 500.000 forinttal töltötted fel a pénztári számlád az elmúlt 12 hónapban és kéred a havi 395 forintos szolgáltatást (bármikor lemondható), akkor duplán jól jársz, ugyanis egy terhességi ultrahangot (3D, 4D vagy 5D ultranhangot) az Őrangyal áll 25.000 forintig.

A szüléskor az anyuka több napot tölt kórházban, az IZYS Őrangyal révén a lecsökkenő jövedelmet napi 2.500 forinttal egészítheted ki a kórházban töltött napok számával. Ha 2-3 napnál ez további 5-7.500 forintot jelent neked pluszban az adókedvezményen felül!

Az Őrangyal révén a pénztári költség mintegy 2/3-a visszaigényelhető!  

Bővebb aktuális információt az IZYS Őrangyal oldalon talál vagy keressen az ügyfélszolgálatot, a +36 1 769 0061 telefonszámon.

 

Hogyan veheted igénybe GYED/GYES KIEGÉSZÍTÉS kapcsán az adókedvezményt?

1. Tölts fel a pénztári számlára 750.000 forintot

2. Küld be a jövedelemcsökkenés mértékét igazoló dokumentumot – a munkáltató igazolását vagy a GYED/GYES határozatot

3. A Pénztár a feltöltéstől számított 180. naptól minden hónapban utalja neked a jövedelemkiegészítést (GYED-nél a korábbi jövedelem és a GYED különbségét, GYES-nél a GYES összegét lehet kiutalni), amíg a teljes 870.000 forintot fel nem veszed.

4. Ezek után, ha szeretnéd kötelezettség nélkül megszüntetheted a számlát, de ha tervezel további gyermeket vagy például van lakáshiteled, akkor nem érdemes.

 

Hogyan veheted igénybe a BABAÁPOLÁSI TERMÉKEK VÁSÁRLÁSOK után az adókedvezményt?

1. Tölts fel a pénztári számlára minél nagyobb összeget, de maximum 750.000 forintot

2. Amikor a dm-ben, Rossmannban vagy egyéb elfogadóhelyen – pl. gyógyszertár – vásárolsz, akkor fizess a pénztári kártyával. A pénztári kártyával a vásárlás pillanatában megtörténik a szolgáltatás igénylés, nem kell számlát kérned és nem kell semmit beküldened.

3. Amennyiben nem kártyaelfogadóhelyen vásárolsz – Tesco, Auchan stb – akkor a vásárlásról mindenképp kérj számlát, majd azt később az IZYS Pénztárhoz kell eljuttatnod.

A pénztáron keresztül átfuttatott vásárlások olyanok lesznek, mintha mindennap Glamour napok lenne, csak nem a szolgáltatótól kapod vissza a vásárlás összegének 20%-át, hanem az Állam utalja át a pénztári számládra.

 

Közeli hozzátartozók is igénybe vehetik!

Amennyiben többször szeretnél élni a 150.000 forint adókedvezménnyel, akkor érdemes házastársadnak/élettársadnak, szüleiteknek, testvéreiteknek is pénztári számlát nyitni és feltölteni, mert kedvezményezettként megjelölhetik a babát váró vagy kisbabával már rendelkező családtagot és az ő pénztári számlájukról is igénybe vehetitek a szolgáltatásokat.

Bővebb információért hívd az ügyfélszolgálatot.

 

Munkahelyedtől is kaphatsz célzott támogatást, akár cafeteriából is

A munkahelyeden kérheted, hogy a cafeteriád célzott önsegélyező pénztári támogatásként kaphasd meg. Ha elakadsz, keress bennünket és segítünk.

Bővebb információt a Vállalatoknak menüpontban találsz.

 

Számla megszüntetése

Ha egyszer, valamikor úgy fogod gondolni, hogy már nincs szükséged az IZYS számlára és nem maradt rajta egyenleg, akkor bármikor díjmentesen megszüntetheted.

 

Kérdésed van, bizonytalan vagy? Segítünk!

Ha kérdés merült fel és nem találsz rá választ a honlapunkon vagy nincs időd átolvasni, akkor állunk szíves rendelkezésedre, az ügyfélszolgálatunkon a +36 1 769 0061 telefonszámon vagy emailben az [email protected] címen.

 

További kedvezmények a kártyapartnereknél

A kedvezményadók egyrészének tevékenysége – például éttermek, benzinkutak, ruházati üzletek – nem kapcsolódik a pénztár szolgáltatásaihoz, így ezeken a helyeken a pénztári kártyával nem tudsz fizetni, azonban ha náluk vásárolsz kedvezményt kapsz.

A kedvezményadó partnerek listáját megtekintheted itt.

 

Érdekes magazin témáink szülés előtakarékossággal kapcsolatban

Ha hasznosnak találtad cikkünket, kérünk ne felejtsd el megosztani barataiddal sem, az alábbi facebook  gombbal.

 

A tájékoztatás nem teljeskörű, további információkért kérjük keresd ügyfélszolgálatunkat vagy tájékozódj honlapunkon.