fbpx

Azonosítás

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény értelmében Pénztárunk köteles az adategyeztetésre és a hiányzó átvilágítási adatok pótlására, ezzel kapcsolatos teendőit az alábbiakban olvashatja. Kérjük, figyelmesen olvassa végig.

Ahhoz, hogy Ön 2019.október 31. napját (a 2019. június 26-i határidő meghosszabbításra került) követően továbbra is korlátozások nélkül használhassa pénztári számláját, ahhoz ellenőriznünk, illetve pótolnunk kell hiányzó adatait, valamint nyilatkoznia kell arról, hogy Ön kiemelt közszereplő, kiemelt közszereplő közeli hozzátartozója vagy kiemelt közszereplővel közeli kapcsolatban álló személy-e.

Felhívjuk figyelmét, hogy az ügyfél-átvilágításhoz szükséges dokumentumok hiányában a fenti dátumot követően a rendelkezés értelmében kötelesek vagyunk a pénztári szolgáltatások kifizetését megtagadni.

Minden pénztártag számára kötelező az egyszerűsített ügyfél-átvilágítás elvégzése.

 

Mi a teendője az egyszerűsített ügyfél-átvilágítás elvégzéséhez?

Az egyszerűsített ügyfél-átvilágítás elvégzéséhez négy lehetőség közül választhat:

  1. Netpénztáron keresztül: amennyiben rendelkezik netpénztári hozzáféréssel, akkor az Azonosítás menüpont alatt lévő adatokat szükséges hiánytalanul kitöltenie és elküldenie
  2. Emailben: az azonosítási adatlapot kérjük, hiánytalanul töltse ki, írja alá és szkennelve küldje meg az [email protected] email címre. Kérjük, a levél tárgyába írja bele „Azonosítás” és tüntesse fel tagkódját.
  3. Postai úton: az azonosítási adatlapot kérjük, hiánytalanul töltse ki, írja alá és postai úton küldje meg levelezési címükre: 1583 Budapest, Pf. 49.
  4. Személyesen: az azonosítást személyes ügyfélszolgálatunkon (1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 20.) is elvégezheti munkanapokon 8:00 és 16:30 között. Kérjük, ne felejtse elhozni magával személyi igazolványát és lakcímkártyáját, mert az azonosításhoz az igazolványokon lévő adatokra lesz szükség.

Az azonosítási adatlapot a Nyomtatványok között „Azonosítási adatlap és kiemelt közszereplő nyilatkozat” elnevezéssel találja.

Szóljon hozzá, tegye fel a kérdését!

hozzászólás eddig

Kövesse híreinket, és értesüljön elsőként az újdonságokról!