fbpx

Hogyan igényelhet vissza adójából?

Hogy miért érdemes belépni az IZYS Egészség- és Önsegélyező Pénztárba?
Erre egy szóval lehet válaszolni: ADÓKEDVEZMÉNY

Egyelőre még nagyon kevesen tudják, hogy évente alanyi jogon 150.000 forint adóvisszatérítésre jogosultak és ehhez nagyon egyszerűen juthatnak hozzá. Nem kell mást tenni, mint nyitni egy IZYS számlát és az amúgy is felmerülő kiadások egy részét ezen a számlán keresztül elszámolni. Az egyénileg befizetett vagy munkáltatói tagdíjhozzájárulásként kapott összeg után év végén kapsz egy adóigazolást, amit odaadsz a könyvelődnek, vagy a cégnél ahol dolgozol a bérszámfejtőnek, HR-esnek és az adóbevallásod beküldését követő 30 nappal már jóváírásra is kerül az IZYS számlán az adóvisszatérítésed.

 

Magyarán az IZYS számlát úgy képzeld el, mint egy bankszámlát, aminél a egyénileg vagy munkáltatói tagdíjként ráutalt összeg után jelentős adókedvezményben részesülsz (a ráutalt összeg 20%-t kapod vissza), ráadásul a ráutalt összegből azonnal, vagy bizonyos esetekben 180 nap elteltével fizetheted innen a kiadásaid egy részét.

Például, ha holnap befizetsz, akár már holnapután beküldhetsz hozzánk gyógyszerekről, csecsemő- és babaápolási termékekről, vagy akár fogászati kezelésről számlát, és így tulajdonképpen egy hét alatt újra a zsebedben (bankszámládon) van az összeg, amit befizettél hozzánk.

Van olyan szolgáltatásunk is, melynek keretén belül szabadon felhasználható összegre tehetsz szert, tehát nem kell számlákat sem bemutatni arról, hogy mire költöd el a pénztári számlád egyenlegét, viszont ezekhez a szolgáltatásokhoz a befizetett összegnek 180 napot kamatozni kell a pénztári számlán. Ilyen például gyermek vagy unoka születése kapcsán felvehető szülés szolgáltatás. A befizetett összegre megkapod a 20 % adókedvezményt, kamatoztatod fél évig és cserébe lesz akár 1 millió forintod, amit szabadon felhasználhatsz.
 

Milyen költségeket/eseményeket tudsz elszámolni erről a számláról? A felsorolásban a számodra érdekes tételekre kattintva bővebb információt olvashatsz.

FONTOS! A családodban – közeli hozzátartozó esetén – bárkinél előfordulnak az alábbiak, akkor is jogosult vagy felvenni az összeget a számládról

Illetve a hagyományos egészségpénztáraknál már megszokottak:

 

Ezen túl segítségünkre lehet a számla egyenlege ha az alábbiak miatt csökken a jövedelmed:

 

Biztonságban van-e a pénzed?

Mindannyian szeretnénk biztonságban tudni pénzünket. És tennénk mindezt úgy, hogy közben pénzügyileg se járjunk rosszul. Az állami támogatás révén ezt most elhoztuk neked. A bankbetétek  1-2% kamata helyett érdemes olyan helyet keresni a pénzünknek, ahol értelmezhető hozamot érhetünk el. Nálunk az adókedvezményt, mint fix hozamot értelmezve a banki kamatok 10-20-szorosát kapod meg.

Nálunk garantáltan fial a pénzed, ugyanis az IZYS számlán negatív hozam nem lehetséges és az egyéni befizetések után járó adókedvezmény révén csak nagyobb összegre számíthat, mint amekkorát elhelyezett – szerk. megjegyzése: első évben a kezdeti költségek levonása miatt éves 41.000 forint alatti befizetés esetén az előző mondat nem igaz, mert a 20% adókedvezmény (8.200 Ft) ekkora összegű befizetés esetén dolgozza ki a pénztár költségét. Éves 41.000 forint elhelyezése esetén már nagyobb összeg vehető fel vagy költhető el, mint amekkora a befizetés volt.

 

Válaszd ki a hozzád legjobban illő szolgáltatásunkat:

 

Ezt tedd, ha be akarsz lépni:

1. Töltsd ki az online belépési nyilatkozatot

2.  Postázd az eredeti, aláírt példányt a levelezési címünkre: 1583 Budapest, Pf.: 49.

 

Ezt tedd, ha fel akarod tölteni az egyenleged:

Ha a belépéssel végeztél, akár már be is fizethetsz átutalással, online kártyás befizetéssel, vagy készpénzben bármelyik CIB banknál.

Számlaszámunk: 11101301-18254596-36000001  
FONTOS! A közleményben a neved és az adóazonosító jeled szerepeljen.

 

Kérdésed van?

Keresd fel ügyfélszolgálatunkat emailben vagy telefonon: