fbpx

Várandós apukák

Apa és fia

Nyitják az ajtót, rohannak felsegíteni a lépcsőn a kismamát, cipelik a bevásárlószatyrot és bármi történik, készen állnak. Erről szól az apukáknak a babavárás. Ennyi az, amit megtehetnek azért, hogy az új jövevény családba születhessen?

Az apukáknak kell megteremteni minden olyan körülményt, ami könnyebbé és boldogabbá teheti azt a 9 hónapot – és az azt követő éveket.

A kismama hangulatingadozásait nem olyan könnyű elviselni a férfiaknak, mint ahogyan azt a nők gondolják. A kispapák egész nap dolgoznak, hogy fenntartsák az anyagi biztonságot, és a már kialakult életszínvonalat. A kieső jövedelemrész és az egyre növekvő kiadások nem is adnak más lehetőséget számukra. 

Amiről az apukák mondanak le

  • Új nadrágot kell venni? – Babaágy kell.
  • Tönkrement mobil? – Pelenkák, cumisüvegek, játékok.
  • Péntek este a heverokkal? – Fagyi és sósperec kell a kismamának.
  • Fél óra a tévé előtt? – Gyerekszoba kifestése, éles, szúró, nehéz kacatok elpakolása.
  • Pizza vacsorára? – Nem.
  • Kávé munka után? – Nem.
  • Sportos új autó? – Ki van zárva. 

A kismamák is rengeteg mindenről lemondanak, igaz számukra van valami belső élmény, valami, ami kézzelfogható. Pszichológusok szerint is az apukák viszont még nem érzik ennyire, hogy az a növekvő kicsi lény egy szerethető élet lenne. Az agyuk ugyan ezt súgja, de – mit lehet tenni – nem érzik át azt, amikor a kicsi először mozdul meg, nyugodtan alszik, vagy épp a vesét rugdossa. (Ez utóbbinak inkább csak örülnek.)

Az apák feladata a biztonság megteremtése

Gondoskodni arról, hogy család egy olyan környezetben tudjon élni, ahol sem a gyermek, sem az anya nem szenved hiányt. Ez sok gondot okoz, hiszen az eddig megvalósított életszínvonalat sokaknak lejjebb kell adniuk azért, hogy a család anyagi biztonságát megteremtse. A kieső keresetet is pótolni kell, ezért több munkát vállal, de így lemarad a fontos pillanatokról. Ha nagyobb kiadás közeledik, gyorsan összehúzza magát a család, hogy a körülmények fenntarthatóak legyenek. De nem csak az anyagi biztonságról lehet szó. Sarokvédők, konnektorvédők, fiók- és szekrényzárak, csúszásgátlók, és a többi. 

Milyen lenne, ha nem kellene lemondani az együtt töltött visszahozhatatlan élményekről az anyagi biztonság megteremtéséért?

Apa és fia 2Ha az apuka is ott lehetne az első lépéseknél? Erre nyújt egyedülálló lehetőséget az IZYS önsegélyező pénztár. Az előtakarékosság lehetőségét kínálja azoknak, akik szeretnék magasabb életszínvonalon nevelni gyermeküket úgy, hogy közben ne kelljen lemaradni a fontos pillanatokról a munka miatt. Az első lépések, első kiadott hangok, szavak olyan erőt adnak a szülőknek, ami kétségkívül képessé teszik őket önmaguk hátrasorolására. Ennek hatását azonban sokszor a hőn szeretett gyermek szenvedi meg, hiszen az ingerült, fáradt szülő nem úgy nyúl gyermekéért, ahogy azt a gyermek szeretné. Később ez frusztrált, bizonytalan lelkiállapotot okoz a gyermeknél, hiszen mindig azt látta, hogy „feladatként” kezelik.  

Az IZYS önsegélyező pénztár egy olyan út, amin haladva az édesapa időben hazaér a munkából, és az édesanya sem idegeskedik azon, hogy hamarosan itt az óvoda, de nincs miből új ruhákat, játékokat venni. Az IZYS biztosítja azt, hogy állami támogatások igénybevételével egy olyan anyagi biztonsági hálóval öleli át a családot, ami bármilyen várt, vagy váratlan kiadás esetén is megtartja az életszínvonalat, és felhőtlenné teszi a mindennapokat.

Hogyan működik az öngondoskodás?

hogyan működkAki előrelátó, az nem bízza magát a körülményekre, hanem kezébe veszi a saját sorsa feletti irányítást. Ez pénzügyi szempontból olyan öngondoskodási programot jelent, amelynek segítségével Ön a saját pénzét egy meghatározott cél érdekében kisebb-nagyobb lépésekben halmozza fel, hogy amikor szüksége lesz rá, akkor azonnal fel tudja használni. Tudjon meg róla többet, kattintson ide, és olvassa el a részletes tájékoztatót…

Ismerje meg szolgáltatásainkat:

cafeteria

Szülés szolgáltatás

Csecsemő és babaápolási termékek

Cafeteria 2014

Gyermek születésekor nyújtható szolgáltatás. A szolgáltatást a terhesség ideje alatt vagy a szülést követő 1 éven belül lehet igénybe venni. 2013. januárjától a terhesség alatt és a szülést követően is egyösszegű pénzbeli támogatásként vehető fel.  A csecsemők és kisbabák a felnőtteknél nagyobb odafigyelést és gyengédebb törődést igényelnek. Az önsegélyező pénztári tagsággal adókedvezmény igénybevételével csökkenthetjük a felmerülő költségeket. A munkáltató az érvényes önsegélyező pénztári tagsággal rendelkező dolgozó választása alapján átutalja a pénztárnak a dolgozó által megjelölt összeget. Egyes szolgáltatások a befizetést követően azonnal felhasználhatók, pl. csecsemő és babaápolási termékek, védőoltások, kötszerek, gyógyszer, gyógyhatású készítmény, stb.

Engedje meg, hogy segítsünk!

A bizalmatlanság és a bizonytalanság érthető, amikor az ember a munkával megkeresett pénzét akarja a legjobb módon felhasználni. Az IZYS célja, hogy minél többen elérhessék az adómentes megtakarítást és a 20%-os adóvisszatérítést, ezért szívesen segítünk a kérdései megválaszolásában.

Adja meg telefonszámát és kollégánk munkaidőben felveszi Önnel a kapcsolatot.

[easy_contact_forms fid=3]

Ossza meg másokkal is az információt!

Szóljon hozzá, tegye fel a kérdését!

hozzászólás eddig

Kövesse híreinket, és értesüljön elsőként az újdonságokról!