fbpx

Ügyfél-átvilágításhoz elfogadott okmányok

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény 2020. január 10. napjával módosult.

A változás következtében a Pénztár köteles a belépő pénztártagtól az egyszerűsített azonosítás keretében a személyazonosító okiratok másolatát bekérni, illetve a pénztártagot nyilatkoztatni kiemelt közszereplői minőségéről.

A Pénztár a pénztártag személyes megjelenése hiányában a postai úton küldött okmánymásolatok alapján végezheti el az ügyfél azonosítást.

 

A Pénztár az ügyfél-átvilágításhoz az alábbi okmányok másolatait fogadja el:

 

Magyar állampolgárok esetében:

  • személyazonosító igazolvány mindkét oldala és a lakcímkártya lakcímet tartalmazó oldala vagy
  • személyi igazolvány személyes adatait tartalmazó oldala és az érvényességét tartalmazó oldala, valamint a lakcímkártya lakcímet tartalmazó oldala vagy
  • kártyaformátumú vezetői engedély mindkét oldala és a lakcímkártya lakcímet tartalmazó oldala vagy
  • útlevél személyes adatait tartalmazó oldala és az érvényességét tartalmazó oldala, valamint a lakcímkártya lakcímet tartalmazó oldala.

 

Külföldi állampolgárok esetében:

  • útlevél személyes adatait tartalmazó oldala és az érvényességét tartalmazó oldala, valamint a tartózkodási engedély vagy
  • személyazonosító igazolvány személyes adatait tartalmazó oldala és az érvényességét tartalmazó oldala, valamint a tartózkodási engedély.

 

Ha Ön 2020. január 10. után lépett be a Pénztárba, úgy addig nem tudja használni pénztári kártyáját, illetve a beküldött szolgáltatás igénylések és számlák ellenértékének kifizetését sem tudjuk teljesíteni, ameddig okmánymásolatai a Pénztárhoz meg nem érkeznek.

 

Az okmánymásolatokat személyesen leadhatja a Pénztár ügyfélszolgálatán, beküldheti postai úton vagy hiteles elektronikus aláírással ellátva emailben. A hiteles elektronikus aláíráshoz segítséget ebben a leírásban talál.

Ügyfélszolgálat:
Budapest 5. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 20.
Ügyfélfogadás munkanapokon hétfőtől péntekig 8:00-16:30 között.

Postacím:
IZYS Pénztár, Budapest, Pf. 49., 1583