fbpx

Célzott egészség- és önsegélyező pénztári juttatás adózása 2024

 

Pár éve még az alábbi elemek voltak a legkedveltebb cafeteria elemek, köszönhetően kedvező adózásuknak, vagy adómentességüknek:

  • készpénz cafeteria
  • lakáshitel törlesztés
  • Erzsébet utalvány
  • iskolakezdési támogatás
  • egészségbiztosítás

Azonban a cafeteria paletta évről-évre történő változásai miatt ezek az elemek nem elérhetők, de szerencsére az önsegélyező és egészségpénztáron keresztül továbbra is igénybe vehetők rendkívül kedvező adózással.

Célzott önsegélyező pénztári szolgáltatással kiváltható a lakáshiteltörlesztés, iskolakezdés, célzott egészségpénztári szolgáltatásként a szolgáltatás finanszírozó egészségbiztosítások is.

Hogyan adózik a célzott egészség-és önsegélyező pénztári szolgáltatás?

A fenti táblázatból látható, hogy bármelyik változatot is választja a munkáltató garantáltan jobban jár a hagyományos bérkifizetésnél. A célzott önsegélyező pénztári szolgáltatásra adott támogatás esetén a bérterhek mintegy harmadát kell csak fizetnie a dolgozónak, az egészségpénztári szolgáltatásra adott támogatás esetén kevesebb, mint fele lesz a vállalat által fizetendő adó. Mindezt legálisan, jogszabályokba foglalt szabályok alapján.

Milyen szolgáltatások tartoznak az egészség- és az önsegélyező pénztári szolgáltatásokhoz?

Az adózási szempontokon túl fontos kérdés, hogy mire költenek a dolgozók. Hiába akarunk valakinek lakáshitel törlesztő részletet adni, ha neki éppen a gyógyszerkiadásianak fedezetére van szüksége. Az alábbi linkeken részletesen kifejtjük, hogy melyik célzott támogatás milyen szolgáltatások vehetők igénybe.

Célzott önsegélyező pénztári szolgáltatások

Célzott egészségpénztári szolgáltatások

A vállalatok mindkét támogatásra köthetnek szerződést és választhatóvá tehetik dolgozóik számára, hogy a cafeteria keretükből, mely célra kívánják irányítani az összeget.

További kérdése van? Keressen bennünket

Kollégáink munkanapokon 8:00 – 16:30 között várják hívását a +36 1 769 0061 telefonszámon.