fbpx

Egészségtervezés és megőrzés

Magánorvosi ellátás

Orvosi javaslat benyújtása nélkül számolhatók el a társadalombiztosítás által nem vagy csak részben finanszírozott egészségügyi szolgáltatások, melyek a betegségek megelőzését, korai felismerését, gyógykezelését szolgálják.

Tovább

Optikai termékek

Az egészséges élet elengedhetetlen része látásunk épségének megőrzése, vagy látásproblémáink kezelése.

Tovább

Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények

Az IZYS Önsegélyező Pénztár megtéríti a pénztártag vagy kedvezményezettje által vásárolt gyógyszerkészítmények és gyógyhatású készítmények értékét.

Tovább

Gyógyászati segédeszköz vásárlása, bérlése

A gyógyászati segédeszközök - például fogszabályozó, lúdtalpbetét, vérnyomásmérő -,valamint az orvostechnikai eszközök - például Scholl lábbelik, Bioptron lámpa - mindegyike elszámolható.

Tovább

Lombik bébi kezelés

Amennyiben a terhesség nem jön létre természetes módon, a petesejt megtermékenyítése lombikbébi módszerrel történik laboratóriumi körülmények között. A kezelés költségei elszámolhatók pénztárunkban.

Tovább

Gluténmentes élelmiszerek

Azok az emberek, akik lisztérzékenységben szenvednek, gluténmentes ételeket kénytelenek fogyasztani ahhoz, hogy tünetmentesek legyenek. Egészségpénztárunkban elszámolhatók az OÉTI által nyilvántartásba vett, gluténmentes speciális élelmiszerek.

Tovább

Gyógyterápiás kezelések

A gyógyterápiás kezelésekkel egyes mozgásszervi betegségek megelőzhetők, illetve tüneteik enyhíthetők. Ezért a teljes értékű élet elengedhetetlen része mozgásszervi panaszaink kezelése és megelőzése.

Tovább

Megelőző szűrések

Prevenciós szolgáltatásnak minősülnek az elkerülhető megbetegedések korai felismerésére irányuló szűrővizsgálatok, ideértve az OEP által nem finanszírozott, működési engedéllyel rendelkező szakorvos által végzett szűrést.

Tovább

Szolgáltatás finanszírozó biztosítás

Az IZYS Önsegélyző Pénztáron keresztül orvosi javaslat benyújtása nélkül számolhatók el a társadalombiztosítási ellátások finanszírozására szolgáló biztosítások díja. A szolgáltatás finanszírozó biztosításokról szóló számlát az IZYS abban az esetben fogadja el, ha a biztosító Magyarországon bejegyzett és működési engedéllyel rendelkezik.

Tovább
Ez az alternatív szöveg

Személyes egészségterv

Szerződött szolgáltatóinknál végzett egészségügyi állapotfelmérő vizsgálatok eredményeinek felhasználásával Személyes Egészségterv készül. Az Egészségterv a pénztártag illetve kedvezményezettjének egészségügyi állapotfelmérésére irányul, melynek alapján a vizsgálatot végző orvos életmód javaslatot tesz. Az Egészségterv 2 évig érvényes.

Tovább

Szenvedélybetegségről való leszoktatásra irányuló kezelések

E pénztári szolgáltatás abban az esetben vehető igénybe, ha az Egészségpénztár a szolgáltatóval szerződést kötött.

Tovább

Természetgyógyászat

A természetgyógyászat az ember természetes öngyógyító képességének segítésével és a természetben megtalálható anyagok gyógyító hatásaival, alkalmazásával foglalkozó irányzatok összefoglaló neve. Az alternatív vagy komplementer gyógyászat fontos része. Sajnos egészségpénztárból a természetgyógyászati szolgáltatások adóköteles szolgáltatási körbe tartoznak.

Tovább

Ápolás, otthoni gondozás

Amennyiben a pénztártag vagy közeli hozzátartozója otthoni ápolását szakszolgálat, ápoló, magánorvos, hospice szolgálat látja el, akkor a helyi önkormányzat által kiadott működési engedéllyel rendelkező szolgáltató által kiállított számolható el.

Tovább

Őssejtlevétel, -feldolgozás, és -tárolás

Az őssejtek speciális sejtek, melyek képesek önmaguk megújítására és az osztódásra is. Az őssejtek legegyszerűbben a gyermek születésekor nyerhetők a köldökzsinórvérből, mert a méhlepény nagy számban tartalmazza ezeket a speciális sejteket.

Tovább

Életvitelt elősegítő szolgáltatás

Mozgáskorlátozott vagy fogyatékkal élő személyek életvitelét megkönnyítő speciális eszközök árát, vagy a lakás átalakításának költségét, így különösen a korlátok, kapaszkodók felszerelését, ajtók, kijárók, folyosók szélesítését, emelőeszközök beszerelését számolhatják el tagjaink.

Tovább

Vak személyek támogatása

A vakok számára készült speciális eszközök megvásárlásához kapcsolódó számlák számolhatók el. Leginkább a braille írással készült könyvek, folyóiratok, magazinok, a hangoskönyvek, sétapálcák vagy a vakvezetőkutyával kapcsolatban felmerülő költségek.

Tovább

Életmódjavító szolgáltatások

Fog- és szájápolók, valamint gyógyszernek nem minősülő termékek is vásárolhatók az önsegélyező pénztáron keresztül. Az ebbe a kategóriába tartozó szerek árát bár megtéríti a Pénztár, ám a térítés adó- és egészségügyi hozzájárulás köteles.

Tovább