fbpx

Egyetemi, főiskolai szolgáltatás

Elszámolhatók a 25. életévét be nem töltött, magyarországi egyetemen vagy főiskolán hallgatóval kapcsolatban felmerülő költségek.

Milyen egyetem, illetve főiskolai hallgató költségei finanszírozhatók:

Két feltételnek kell teljesülnie. Az egyik az, hogy a felsőoktatási intézmények magyarországon bejegyzett egyetemnek vagy főiskolának kell lennie. A második az, hogy a hallgató életkora nem haladhatja meg a 25. életévét.

A felsőoktatási kurzus formája lehet nappali, esti, levelezői vagy távoktatás is.

 

Elszámolható termékek/szolgáltatások:

  • tandíj
  • térítési díj
  • kollégium
  • albérlet

 

Maximum összeg:

2024-ben 266.800 Ft hallgatónként.

 

Ki igényelheti:

Igénybe vehetik a hallgató, a hallgató szülei, nagyszülei, testvérei, házastársa

 

Igényléskor benyújtandó iratok:

 

Folyósításhoz benyújtandó iratok:

  • A pénztártag vagy kedvezményezettje vagy a hallgató nevére kiállított és teljesített eredeti számla, amelynek kiállítási dátuma nem lehet régebbi, mint 120 nap a Pénztárhoz történő beérkezés időpontjában. A hallgató nevét a számlát kibocsátónak fel kell tüntetnie a számlán.

A számlakibocsátónak nem szükséges szerződött szolgáltatónak lennie. Bármelyik főiskolán, egyetemen, tandíjról, térítési díjról, kollégiumi díjról vagy albérletről kapott, a tag vagy kedvezményezettje nevére és címére szóló számlák számolhatók el.

 

Várakozási idő:

Az egyéni számlán jóváírt egyéni vagy munkáltatói tagdíjbefizetésnek 180 napig kamatoznia kell, mielőtt kifizetésre kerülhet ezen szolgáltatás.

A munkáltatótól célzott szolgáltatásra kapott támogatás, valamint a befizetések után járó adókedvezmény és hozam várakozási idő nélkül, a befizetést követően azonnal kiutalható.