fbpx

Mit szólna ahhoz, ha az Állam a szülés költségeinek 20 százalékát átvállalná Öntől?

Képzelje, csak el megvásárolja a babakocsit* és visszakapja az árának 20%-t adókedvezmény formájában. Aztán megvásárolná a légzésfigyelőt, levetetné a gyermeke őssejtjét*, berendezné a babaszobát* stb. stb. és mindezek után ismét visszakapja a kifizetett összeg 20%-t.

 

Mit szólna ahhoz, ha az Állam a szülést követően a gyermeknevelésben is támogatná Önt?

Például úgy, hogy a szülést követően kieső jövedelem helyett kapott CSED/GYED/GYES juttatásokat** megduplázhatná vagy kiegészíthetné adókedvezménnyel, valamint a csecsemő számára megvásárolt pelenka, tápszer vagy éppen a védőoltás értékének 20%-t visszakapná.

Erre nagyon könnyen rávághatnánk, hogy ilyen nem létezik, mert még soha nem hallottam róla.

Pedig létezik!

Az Állam természetesen nem bemondásra adja az adókedvezményt, azért tenni is kell.

Mit vállalna azért, hogy 20% kedvezménnyel tudja megvásárolni az összes csecsemő és babaápolási terméket vagy a szüléshez kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat?

(több válasz is megjelölhető)

a) összegyűjtögeti a számlákat és az Önnek megfelelő rendszerességgel beküldi a Pénztárhoz
b) A Pénztár kártyáját használja a kijelölt elfogadóhelyeken
c) Abba az üzletbe jár vásárolni, amit mi kijelölünk Önnek
d) Azt a terméket/márkát vásárolja, amit a Pénztár javasol Önnek

Ha az első két lehetőség közül választott, akkor jó hírünk van az Ön számára.

Az önsegélyező pénztár kisgyermekes családjai mindig akciósan tudnak vásárolni. Ugyanis ők az adókedvezmény révén mindig visszakapják a vásárolt termékek árának 20%-t és ezért mindössze annyit kell tenniük, hogy vagy a pénztári kártyával vásárolnak vagy a vásárlásnál számlát kérnek és azt beküldik a pénztárhoz.

A kedvezményes vásárlás független a vásárlás helyszínétől, legyen az akár Auchan, CBA, Tesco vagy akár az Önhöz legközelebbi gyógyszertár.

A kedvezményes vásárlást szintén nem befolyásolja, hogy milyen márkákat vásárol – DM, Huggies, Pampers, Libero, Humana, Milupa, Nuk stb.

Ha havonta átlagosan 15.000 Ft-t költ tápszerre és pelenkára (nem számítva az egyéb csecsemő és babaápolási termékeket), akkor 36.000 Ft adókedvezménytől esik el minden évben.

Csak egy jó döntés kérdése, hogy ezentúl Önt is támogassa az Állam, gyermeke születésében vagy nevelésében.

Hogyan veheti igénybe a vásárlásai után az adókedvezményt?

Az adókedvezményhez először be kell lépni az önsegélyező pénztárba, a belépéssel Ön vállalja, hogy egy évben legalább 36.000 forint értékben befizetést teljesít. A belépési nyilatkozat megküldését követően a pénztár rövid határidővel megnyitja az Ön számláját. A hiánytalanul kitöltött belépési nyilatkozatot az IZYS Pénztár, 1583 Budapest, Pf.: 49. címre egy példány kell megküldeni.

A számla megnyitásától kezdődően elkezdhet vásárolni és kérheti a számlákat az üzletekben.

A számlák beküldését követően a pénztár 3 munkanapon belül átutalja a számlák ellenértékét az Ön bankszámlájára, ha a pénztári számlán rendelkezésre áll a fedezet.

Az első 7.000 Ft befizetését követően a pénztár levonja a számlanyitási díjat és legyártatja a pénztári kártyát, amivel elsősorban gyógyszertárakban (pl. fürdető krém, védőoltás, pelenka, tápszer stb.), illetve gyógyászati segédeszközboltokban (pl. légzésfigyelő, csecsemőmérleg, mellszívó stb.) vásárolhat. A kártya használatának feltétele, hogy a pénztári számláján rendelkezésre álljon a vásárláshoz szükséges fedezet.

A vásárlásai lebonyolításához befizetett összegekről év végén kapni fog egy igazolást, ami alapján a befizetések 20 százalékát az Állam az Ön adójából visszautalja a pénztári számlájára. A pénztári számlán ebből az összegből semmilyen költség nem kerül levonásra azt teljes egészében levásárolhatja a pénztár szolgáltatási keretein belül.

Ha valamilyen információt nem talál honlapunkon, kérjük, jelezze az ügyfélszolgálaton az 1 769 0061 telefonszámon vagy emailben az [email protected] címen.

Milyen szolgáltatásokat nyújt a pénztár?

Egészségcélú szolgáltatások: (a befizetett összeg várakozás nélkül, azonnal elkölthető az alábbi termékekre)

 • Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények:

  • csecsemő és babaápolási termékek,
  • tápszerek,
  • gyógyszerek,
  • gyógyhatású készítmények,
  • védőoltások,
 • Gyógyászati segédeszközök:

  • csecsemőmérleg,

  • légzésfigyelő,

  • mellszívó,

  • orrporszívó,

  • lázmérő,

  • fogorvosi ellátás

Családi szolgáltatások: (180 nap kamatozást követően nyújtott szolgáltatások)

 • szülés szolgáltatás,
 • CSED/GYED/GYES kiegészítés,
 • nagycsaládosok támogatása,
 • iskoláztatás stb.

További szolgáltatások a honlap Szolgáltatások menüpontjában.

Hol tud fizetni a pénztári kártyával és hol adnak kedvezményt?

A pénztár honlapján a Szolgáltatások menüponton belül érheti el a Kedvezményt adó és kártyát elfogadó partnerek listáját.

Kondíciók

A pénztár által fizetett hozamokról bővebb információt talál a honlap Magánszemélyeknek menüpontjából.

A pénztár által levont költségekről bővebb információt talál a honlap Infomációk menüpontjából.

Fizetheti-e a munkahelye? Kérheti-e cafeteriából?

A munkáltató által fizetett hozzájárulás a bérrel azonos módon adózik, annyi különbséggel, hogy a magánszemélyt 20% a dóvisszaigénylésre jogosítja. Ennél kedvezőbb befizetési lehetőség a célzott egészségpénztári és célzott önsegélyező pénztári szolgáltatásra adott támogatás. Ezekről részletesebb információt a Vállalatoknak menüpontban talál. 

Ha olyan vállalatnál dolgozik, ahol van béren kívüli juttatás vagy működik cafeteria rendszer, kérje meg munkáltatóját, hogy az erre szánt keretét az IZYS Egészség- és Önsegélyező Pénztárban irányíthassa.

Elérhetőség

A pénztár honlapján a Kapcsolat menüpontban találja a pénztár elérhetőségeit.

 

* szülés szolgáltatás keretében igénybe vehető a terhesség ideje alatt – 180 napos kamatozást követően igénybe vehető szolgáltatás
** 180 napos kamatozást követően igénybe vehető szolgáltatás