fbpx

Vállalati Őrangyal Program – 2024

A Vállalati Őrangyal Program igénybevételével a Munkáltatók rendkívül kedvező feltételekkel gondoskodhatnak dolgozóikról.

A Vállalati Őrangyal Programban a szolgáltatások, olyan közösségi alapból finanszírozott szolgáltatások, amelyek biztosítási elven működnek. Vagyis a dolgozók javára juttatott összeget a dolgozók nem költhetik el, azonban egy baleset, betegség vagy egyéb előre nem látható esemény bekövetkezésekor nagyobb összegű segítséget kapnak, mint amekkora összeget a vállalat addig befizetett nekik. 

Ezen szolgáltatásokat a Pénztár, az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény alapján, mint közösségi szolgáltatás nyújtja. Az IZYS Egészség- és Önsegélyező Pénztár – és így az Őrangyal keretében nyújtott szolgáltatás – nem tartozik a biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény hatálya alá.

 

Vállalati Őrangyal Program előnyei

Úgy gondoskodhat dolgozóiról, hogy mindeközben a vállalat büdzséjét nem terheli meg, ugyanakkor a dolgozók mégis egy értékes juttatást kapnak.

Olyan Munkáltatóknak javasoljuk, akik felelősséget éreznek dolgozóik iránt és támogatják dolgozóikat a nehéz élethelyzetekben.

Adó- és járulékmentesen fizetheti a vállalat.

Nem kötelező adni az összes munkavállalónak, lehet szűkíteni a juttatásban részesülők körét.

 

Vállalati Őrangyal Program szolgáltatásai és azok összegei:

 

Szerződéskötés menete

A munkáltatónak Őrangyal közösségi tartalék javára adott támogatási szerződést kell kötnie a Pénztárral.

Azoknak a dolgozóknak, akik részesülni fognak a juttatásban érdemes taggá válniuk, ha még nem tagjai a Pénztárnak. A taggá váláshoz papíralapon a belépési nyilatkozatot kell kitölteni vagy online is kitölthető. (A kitöltést követően emailben megkapja pdf formátumban.) 

Tömeges beléptetésnél a belépési nyilatkozatok kitöltését mi elvégezzük, ha egy excel sablonban megkapjuk a dolgozók adatait. Az excel sablont kollégáinktól az [email protected] email címen lehet kérni.

 

Befizetés és bevallás

Az átutalások indításával egyidőben a dolgozók nevéről, adóazonosítójeléről, vagy ha már tagok, akkor a tagazonosító számáról adatszolgáltatást kell küldeni a [email protected] vagy az [email protected] email címek valamelyikére.  A bevalláshoz használható excel tábla itt elérhető.

 

Pénztári költségek

A szolgáltatás havi díja 550 Ft/dolgozó, ebből 395 forint (71,82%) kerül a közösségi tartalékon és 155 forint (28,18%) a működési tartalékon jóváírásra. A dolgozókat, a szolgáltatás díján felül tagdíj fizetési kötelezettség nem terheli.